Els pagesos critiquen que els baixos preus de la fruita dolça agreugen la crisi del sector

Fruta, Manzanas, Uvas, Cerezas
EUROPA PRESS
Actualizado 01/10/2011 19:23:59 CET

BARCELONA, 1 Oct. (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos (UP) ha denunciat aquest dissabte que els baixos preus de la fruita dolça --préssecs, nectarines, peres i pomes, per exemple-- agreugen encara més la crisi del sector.

En un comunicat, el sindicat agrari ha explicat que a pesar que els preus s'han recuperat lleugerament a causa de la baixada de l'oferta i de l'augment del consum per les altes temperatures, l'increment no compensa els baixos preus registrats des del principi de la temporada.

La pera, per exemple, té preus similars als del 2010 amb una mitjana d'entre 0,40 i 0,45 euros el quilo, mentre que el preu de la poma se situa entre 0,30 i 0,40 el quilo.

Unió de Pagesos ha recordat que la crisi del bacteri E. coli va provocar que els preus caiguessin dràsticament, tot i que assegura que "no es tracta d'una crisi conjuntural sinó estructural".

Per solucionar la situació proposen l'adequació de la fiscalitat als productes, investigar si la gran distribució ha abusat de la seva posició de domini respecte a la venda de pèrdues, un control efectiu del compliment de les normes de comercialització, etiquetatge i termes de pagament i un control de les normes de qualitat i seguretat alimentàries.

Europa Press Comunicados Empresas