Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua accepten la proposta del Govern

Votación Trabajadores De Panrico
EUROPA PRESS
Actualizado 21/02/2012 19:16:59 CET

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA (BARCELONA), 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

Un total de 162 treballadors dels 374 que estan cridats a votar a la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) han votat favorablement a la proposta de mediació de la Generalitat per salvar la fàbrica i evitar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), segons ha pogut saber Europa Press.

En total han participat en el referèndum celebrat aquest dimarts 184 treballadors de la planta vallesana, dels quals 10 han votat en contra i 12 vots han estat nuls, mentre que el 15% de la plantilla --uns 50 treballadors-- no ha exercit el seu dret per estar de baixa per malaltia.

Les urnes han tancat a les 17 hores amb una participació del 100% als centres d'Esplugues de Llobregat (Barcelona), amb 112 treballadors, i Sant Just Desvern (Barcelona), amb una plantilla de 80 persones.

L'empresa donarà a conèixer els resultats finals la tarda d'aquest dimarts i si s'accepta definitivament la proposta del Govern, que se sustenta en rebaixes salarials perquè cap treballador cobri menys de 26.000 euros anuals i 35 prejubilacions per a aquest any, amb la possibilitat de ser ampliables el 2013 i el 2014 en funció de la situació econòmica.

Alhora, el Govern proposa suprimir les motxilles els pròxims dos exercicis, que es compensaran amb l'abonament de 3,5 milions d'euros, i es pactaran increments salarials lligats a la productivitat i els resultats de l'empresa permetent que, si l'empresa té beneficis, els treballadors puguin recuperar el sacrifici salarial.

Un altre dels punts presentats per la Generalitat és l'ampliació de la jornada laboral a 1.641 hores anuals front a les 1.300 actuals, una proposta semblant a la que ja ha plantejat la direcció que demanava un augment del 20% fins a les 1.660 hores.

La proposta també inclou el compromís per part de Panrico de fer i implantar un pla de producció, inversions i millores que atreguin i incrementin la producció i ocupació actual.

Europa Press Comunicados Empresas