Espinosa rep demà les organitzacions per abordar els problemes del camp

Actualizado 25/11/2009 15:07:30 CET

MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, es reunirà demà previsiblement amb els responsables de les organitzacions agràries per abordar la problemàtica del camp espanyol i escoltar les seves reivindicacions i propostes, han informat a Europa Press en fonts del sector.

En concret, assistiran a la reunió, que està previst celebrar-se a les 18.00 hores, el secretari general de COAG, Miguel López; el president d'Asaja, Pedro Barato, i el secretari general d'UPA, Lorenzo Ramos.

La reunió ha estat convocada pel Ministeri després que aquest cap de setmana milers de pagesos procedents de totes les comunitats autònomes es manifestessin a Madrid per denunciar el "desmantellament" del camp i exigir al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, mesures davant d'una crisi que ha de considerar-se com un "problema d'Estat".

Després de la manifestació, estava previst que representants de les organitzacions agràries es reunissin amb membres del Departament que dirigeix Elena Espinosa, si bé aquesta reunió no ha arribat a produir-se en no ser present la ministra.

Des de les organitzacions agràries han qualificat de "menyspreu i ofensiu" el fet que Espinosa no es trobés a Madrid per assistir a la reunió després de la mobilització i interessar-se per la situació de "fallida tècnica" del sector agrari i ramader.

Precisament ahir, Espinosa ha mostrat la seva intenció de rebre els representants del sector agrari, i alhora ha afirmat que les previsions del seu departament apunten que els preus en origen de determinats productes agroalimentaris, com ara les fruites i hortalisses, es recuperaran en els pròxims mesos.

Després de la presentació de l'anuari Mercasa 'Alimentació a Espanya 2009', Espinosa ha destacat que el consum en aquest sector ha caigut un 3,3% en valor i un 1,5% en volum a l'últim any, de manera que, en un any de crisi, no s'han produït "grans impactes".

"Aquests són dades, són realitats", ha apuntat la ministra després de ser preguntada pel contrast entre la seva afirmació que el sector agroalimentari resisteix bé la crisi i la manifestació dels pagesos de dissabte passat, al qual ha afegit que "això no significa que en alguna baula de la cadena existeixi algun problema".

En aquest sentit, després de subratllar que el Govern està "des de fa molts mesos intentant ajudar perquè puguin tirar endavant sense que tinguin un impacte gaire fort", la ministra ha incidit que no es pot "generalitzar", ja que, segons la seva opinió, "hi ha sectors que ho estan passant pitjor i sectors o subsectors que estan sortint molt millor d'aquesta crisi".

Europa Press Comunicados Empresas