Ferran Adrià fon gastronomia i tecnologia per abordar el futur del sector

El Cocinero Ferran Adrià
MARIBEL RUÍZ DE ERENCHUN
Actualizado 17/10/2011 19:29:31 CET

ElBullifoundation i Telefónica organitzen a Barcelona el primer congrés d'aquest tipus

BARCELONA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

ElBullifoundation i Telefónica han fos gastronomia amb tecnologia en la primera edició del congrés Gastronomy&Technology Days, que se celebra a Barcelona aquest dilluns i dimarts, i on s'analitzaran les sinergies entre els dos àmbits per encarar el futur del sector culinari.

A la primera part d'aquestes jornades, bloggers, científics i cuiners han debatut sobre el futur del periodisme gastronòmic a partir de la "revolució" que ha suposat la irrupció d'internet i les xarxes socials.

El cuiner Ferran Adrià ha assegurat que plataformes com Facebook i Twitter són un "arma comercial" si s'aprofiten bé, i ha destacat que els restauradors que siguin carismàtics i generin empatia entre els seus seguidors captaran molts més clients que els que siguin inactius.

"Avui dia hi ha dos tipus de restaurants, els que 'tuitegen' i els que no", ha asseverat.

Alhora, ha avisat que amb l'adquisició de la popular guia de restaurants Zagat per part de Google, caldrà redefinir el paper de la crítica, ja que hi haurà "un canvi brutal" en la relació entre consumidors i prescriptors.

Ha indicat que el protagonisme del públic obligarà a fer una selecció de qualitat: "Els blocs seguiran, però només els millors, igual que amb la premsa, i això és una cosa que està bé", ha afegit.

A més, ha subratllat que l'aparició d'aquestes noves plataformes pot contribuir a acabar amb la "tirania" d'algunes guies tradicionals, com la Guía Michelin.

La segona part de la jornada tindrà una vessant més gastronòmica, amb tastos i classes magistrals, i es desenvoluparà a la Universitat de Barcelona (UB).

Aquest dimarts, 13 científics de prestigi internacional aficionats a la cuina prendran el relleu dels cuiners i explicaran com han unit la seva professió i el seu hobby amb investigacions sobre el genoma dels aliments i la seva aplicació en persones amb determinades malalties, entre d'altres.

El director del Centre de Telefónica R+D, Pablo Rodríguez, ha remarcat que un dels reptes dels usuaris de la xarxa és l'excés d'informació i com filtrar-la, pel que ha assenyalat que serà essencial una classificació de les fonts perquè "cadascun pugui construir el seu món de manera que li interessi".

"Internet ha revolucionat el món del vídeo, del paper i de la música, i probablement farà el mateix amb el món de la gastronomia", ha apuntat.

Europa Press Comunicados Empresas