El Govern accepta estudiar l'exclusió de l'agricultura de la normativa de la competència

Josep Maria Pelegrí En El Centro Tras Asistir A La Conf.Sectorial De Agricultura
EUROPA PRESS
Actualizado 17/10/2011 19:17:18 CET

MADRID/BARCELONA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep María Pelegrí, ha destacat aquest dilluns que el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí ha acceptat la seva proposta d'estudiar els efectes que podria tenir activar l'exclusió de l'agricultura de la normativa de la competència.

Així ho ha manifestat, en declaracions als mitjans, després d'assistir a la Conferència Sectorial d'Agricultura, en què s'aborda la posició de les comunitats davant de la reforma de la PAC, i que reuneix els consellers del ram i que presideix la ministra, Rosa Aguilar.

A més, Pelegrí ha indicat que la posada en marxa d'aquest estudi no té data concreta ni calendari, però "el temps apressa", així que tot i que només es té la predisposició del Ministeri per fer-ho, espera que es faci el més ràpid possible.

En aquest sentit, ha indicat que aquesta exclusió és "possible" perquè figura en el Tractat de Lisboa, per la qual cosa es pot aplicar, tot i que no es coneix quins efectes pot produir i això és el que caldrà resoldre amb l'estudi.

Per al conseller, aquesta activació de l'exclusió de les normes de la Competència podria servir per evitar que els productes es venguin per sota del seu cost, en campanyes de crisis alimentàries.

TEXT COMÚ

Finalment, ha indicat que la receptivitat ha estat "absoluta" amb la ministra i les comunitats autònomes, el que ha portat a la creació d'un document únic que es presentarà a Europa, en el Consell de Ministres del 20 d'octubre.

En concret, ha destacat que el text incorpora posicionaments que parteixen de Catalunya com el relacionat amb la reciprocitat, ja que "cal tenir molt en compte que els productes que entrin a Europa compleixin les mateixes exigències que els productes europeus".

Europa Press Comunicados Empresas