El Govern anuncia noves ajudes per als camps de Lleida afectats per la calamarsa

El Conseller Josep María Pelegrí Visita Zonas Afectados Por El Granizo En Lleida
GENCAT
Actualizado 28/07/2012 15:59:16 CET

LLEIDA, 28 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del Govern, Josep Maria Pelegrí, ha anunciat aquest dissabte ajudes per als camps de Lleida afectats per la tempesta de calamarsa que va sacsejar aquest divendres diferents fruiters d'una vintena de localitats.

Després de visitar Alpicat, una de les localitats més afectades, Pelegrí ha explicat que el seu departament inclourà als municipis afectats per la segona tempesta en el paquet de mesures del Govern per ajudar el sector a superar aquesta crisi.

Els treballs de peritatge i avaluació de l'impacte que ha tingut la tempesta començaran dilluns, gràcies al compromís assolit amb l'empresa Agroseguro, ha assenyalat Pelegrí, qui ha remarcat la importància d'agilitar les inspeccions de valoració de les finques, ja que part de la collita perduda pot desaparèixer per efecte d'algunes plagues d'animals com conills.

Tècnics de les oficines comarcals de la Conselleria ja s'han mobilitzat per poder disposar dilluns de les primeres dades sobre superfícies, tipus de collites i municipis afectats.

Acompanyat del delegat del Govern, Ramon Farré, del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i de l'alcalde d'Alpicat, Pau Cabré, el conseller s'ha reunit el matí d'aquest dissabte amb alcaldes, organitzacions de productors, cooperatives i sindicats.

A ells, els ha traslladat les gestions amb Agroseguro per agilitar les inspeccions i la tramitació de les indemnitzacions, així com la resta de mesures que ja es van posar en marxa per la calamarsa que va caure fa escasses setmanes, i que ara es faran extensives a altres municipis afectats.

A més, s'ha compromès a convocar la setmana que ve la Taula de Concertació Agrària i la Taula de Foment del sector agrari per analitzar conjuntament amb el sector els efectes de la calamarsa, així com la problemàtica i necessitats prioritàries del sector en el context econòmic actual.

Algunes de les poblacions més afectades han estat Alpicat, Balaguer, Torrefarrera i Vilanova del Segrià, i la tempesta després ha avançat cap a la Noguera, Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, tot i que ha perdut força.

Europa Press Comunicados Empresas