Agro.- El Govern destina 40,2 milions a la innovació en indústries agroalimentàries

Josep Maria Pelegrí
EUROPA PRESS
Actualizado 14/11/2012 13:56:33 CET

BARCELONA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha destinat més de 40,2 milions d'euros a 117 establiments de la indústria agroalimentària per impulsar la innovació i millorar els processos de transformació i comercialització dels seus productes.

En concret, el Govern ha concedit aquestes ajudes a la construcció o adquisició de béns immobles i maquinària i a la instal·lació de programes informàtics, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Dels petits i mitjans establiments que rebran les ajudes, 58 se situen a la comarca de Barcelona, 23 a Catalunya Central, 34 en la de Girona, 39 a Lleida, 16 a Tarragona i 7 en les Terres de l'Ebre.

Per sectors agraris, el 46,9% de les empreses pertany al carni --que requereix inversions de gran envergadura--; el 16,3% al del vi, i el 13,3% al de fruites i hortalisses.

La Conselleria ha destacat la importància d'aquestes ajudes a favor de la innovació en les inversions, perquè considera que es tracta d'un factor clau per incrementar la competitivitat de les empreses i mantenir la seva quota de mercat local i internacional.

Europa Press Comunicados Empresas