El Govern reconeix el cavall pirinenc català com a raça autòctona de protecció especial

Caballo, Potro, Equino
EUROPA PRESS
Actualizado 24/02/2012 20:56:10 CET

BARCELONA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha atorgat al cavall pirinenc català el reconeixement de raça autòctona de protecció especial, amb el codi EPC, i l'ha inclòs en els programes de regulació establerts pel ministeri a nivell estatal després de la modificació de dos reials decrets, segons ha informat el Govern.

El 2004 es va signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a estudiar i promocionar la població equina autòctona de carn dels Pirineus i impulsar un programa de conservació i millora d'aquesta raça.

El 2008 es van iniciar els processos per al seu reconeixement oficial a nivell estatal i europeu enviant la proposta al ministeri, i el 5 de maig del 2009 la Comissió Nacional de Coordinació per a la conservació, millora i foment de les races ramaderes ha informat de la seva identificació i inclusió en el catàleg de races d'Espanya.

El cens equí (cavalls, mules i ases) a Catalunya supera els 35.000 caps, i ha estat el cavall pirinenc català el més nombrós, amb més de 5.000 exemplars, seguit de la pura raça espanyola, amb uns 2.000, i del pura raça àrab, i el número total de ramaders criadors de cavalls de pura raça és de gairebé 400.

Les comarques amb més efectius són l'Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Ripollès i Val d'Aran (majoritàriament per la producció de carn en base al cavall pirinenc català, en règim de pastura) i el Vallès Occidental, Barcelonès i Osona (cavalls de cadira).

Europa Press Comunicados Empresas