Jarc demana a Pelegrí "atencions intensives" al sector agrari

Campo de cultivo
EP
Actualizado 28/12/2010 16:48:08 CET

LLEIDA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc) ha demanat aquest dimarts al nou conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que lideri la defensa del sector agrari que, segons el sindicat, està en "cures intensives".

El sindicat ha valorat positivament la unió de les conselleries d'Agricultura i Medi Ambient i l'elecció del titular, el lleidatà Josep Maria Pelegrí per part del president de la Generalitat, Artur Mas.

"Considerem molt positiu que el càrrec l'ocupi una persona lligada al sector --és fill de pagesos--", ha afirmat l'organització en un comunicat. Creu que aquesta circumstància "implica que coneix l'evolució de l'agricultura i la ramaderia dels últims anys, marcada per una més gran professionalització d'aquells que l'exerceixen".

Per al sindicat, la decisió de Mas d'unir Agricultura i Medi Natural --fins ara Medi Ambient-- és molt important per al sector, ja que cada vegada més les decisions que s'adopten en un o un altre sentit incideixen sobre l'activitat agrària.

Jarc ha precisat també que la feina no acaba aquí argumentant que cada vegada hi ha més qüestions lligades a la planificació urbanística, al treball, al comerç, a la sostenibilitat o a la sanitat molt relacionades amb l'agricultura i per la qual cosa cal avançar cap a una administració més transversal.

També ha plantejat a Pelegrí que a l'hora de nomenar, mantenir, o renovar els càrrecs de les diferents direccions generals, "tingui en compte exclusivament la professionalitat i capacitat per desenvolupar el treball que se li encomani".

Jarc ha insistit que el sector necessita gestors amb coneixement de la realitat, però també amb la sensibilitat necessària per revifar una activitat que ja fa molt temps que "està en cures intensives".

El nou conseller arriba en un moment clau per al camp. En el seu mandat s'aprovarà la reforma de la política agrària comuna (PAC) 2013-2020 que ha de decidir el futur del sector.

Per aquesta raó, Jarc ha demanat a Pelegrí que treballi per consolidar una posició forta a Catalunya "que permeti liderar la que s'adopti en el conjunt de l'Estat i a Brussel·les".

L'organització agrària reclama una defensa més activa a nivell europeu de la problemàtica de l'agricultura catalana. "Les normatives que realment ens afecten es cuinen a la UE, i és allà on cal fer la pressió necessària", assenyala el sindicat.

Europa Press Comunicados Empresas