L'Alt Pirineu i la Val d'Aran presenten la marca turística Pireníssim

Quesos Del Pirineo
EUROPA PRESS
Actualizado 14/12/2011 15:12:42 CET

BARCELONA, 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Alt Pirineu i Val d'Aran han presentat a Barcelona aquest dimecres Pireníssim, la marca de promoció turística creada per les sis comarques d'alta muntanya per promocionar i desestacionalitzar l'economia d'aquest territori.

'Nous senders: un camí conjunt cap a l'ocupació a l'Alt Pirineu i Aran' és el títol del projecte posat en marxa el gener i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu que uneix, per primera vegada, les sis regions.

Sota la marca Pireníssim s'ha creat el 'Tour de formatge i emocions', una ruta amb més de 80 varietats de formatge artesanal que agrupa 206 establiments i que inclou un talonari de descomptes en formatgeries, restaurants, hotels, botigues, museus i activitats de senderisme d'aquestes comarques.

"Tot i que el primer element en comú trobat entre les regions ha estat el formatge, en un futur pot ser la melmelada, la carn de vedella o la fruita seca", ha comentat el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner.

Amb una dotació total de 395.000 euros més les aportacions comarcals, el 31 de desembre finalitza el termini de finançament, però Moliner ha explicat que amb el compromís dels Consells Comarcals que seguiran aportant el personal és suficient perquè es mantingui.

PREMI A LA INNOVACIÓ

"Pireníssim va rebre aquest dimarts un premi turístic concedit per la Generalitat de Catalunya al millor projecte innovador", ha explicat el coordinador del projecte, Francisco Javier Cáceres.

A més, s'ha editat la 'Guia de formatges artesanals de l'Alt Pirineu i Val d'Aran', que recull en 87 pàgines més de 80 varietats elaborades per les 27 formatgeries ubicades en cada territori.

Europa Press Comunicados Empresas