Lleida envia les cireres més cares del món a Rússia, a 130 euros el quilo

Cerezas de la empresa Edoa
EDOA
Actualizado 14/03/2013 14:14:27 CET

LLEIDA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Edoa d'Almacelles (Lleida) ha enviat aquest dijous a Moscou les cireres més primerenques i cares del món, a entre 125 i 130 euros el quilo o el que és el mateix 1,3 euros per cirera, segons ha explicat a Europa Press el seu director comercial, Óscar Ortiz.

Batejades com Cherries Glamur, les cireres d'un calibre d'entre 24 a 34 mil·límetres, les més grans són com una moneda de dos euros, arribaran aquesta temporada també al Canadà, la Xina i Kuwait després d'haver consolidat el mercat a Dubai, Qatar, Malàisia, Rússia i Anglaterra.

Amb unes vendes d'1,7 milions d'euros i una superfície de 50.000 metres quadrats repartits en dos hivernacles d'Almacelles i Sucs, l'empresa presumeix de ser la primera a haver aconseguits cireres el març, aconsegueixo amb el qual va aconseguir el premi PITA a l'empresa agrària 2010 de la Conselleria d'Agricultura.

Aquesta és la seva dècima temporada al mercat en el qual una vegada més les primeres partides tenen com a destí Rússia.

El mercat rus absorbeix gairebé una quarta part de la seva producció i un 70% dels seus millors calibres, l'espanyol només va suposar l'any passat un 8%, quatre punts per sota del 2011 i molt lluny del 44% del 2008.

Europa Press Comunicados Empresas