Llena diu que per dissenyar la PAC és "perillós" entrar al detall de cada territori

Actualizado 25/11/2009 21:09:27 CET

BILBAO, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquín Llena, ha afirmat avui que a l'hora de dissenyar la pròxima Política Agrària Comunitària (PAC) "entrar en el detall de cada territori, no només no és bo, sinó que és perillós".

"La PAC és un exercici de generositat i d'intel·ligència política on diversos països es posen d'acord, on uns aporten i altres reben, però hi ha una idea global. Si hem d'entrar en el detall de les 17 comunitats autònomes, els 27 països, la forma particular de veure la política agrària comunitària, serà tot menys una política comuna", ha explicat.

Després de la seva intervenció a Bilbao a la jornada 'La PAC més enllà del 2013. Un debat necessari', Llena ha indicat que quan s'entri a discutir "en detall" la PAC que estarà vigent a partir del 2013, "tothom dirà 'que hi ha del meu tema', però partir de les diferències és un mal camí per intentar arribar a un acord complex i difícil", ha insistit.

En aquest sentit, ha defensat l'estudi "dels grans plantejaments en els quals estem d'acord: que cal una PAC, un primer pilar d'ajudes directes, que han d'introduir-se alguns mecanismes respecte al que hi ha hagut ara, en el sentit que, per exemple, no hem parat de fer reformes, una rere d'una altra". "Això acaba afectant el sector. Cal plantejar una PAC prou flexible i amb capacitat d'anticipar les circumstàncies de mercats, de collites, que no ens obliguin a fer canvis cada dos per tres", ha indicat.

Europa Press Comunicados Empresas