Pagesos i experts afronten la crisi del sector a l'UCE

El director general de Desarrollo Rural, Jordi Sala
GENERALITAT
Actualizado 19/08/2011 19:59:45 CET

PRADA DE CONFLENT (FRANÇA), 19 Ago. (EUROPA PRESS) -

Pagesos, ramaders i experts aborden aquest dissabte els reptes i les oportunitats que afronta el sector, que acusa una greu crisi, en la jornada agrària de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra a Prada de Conflent (França).

La inauguració d'aquestes sessions anirà a càrrec del director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Jordi Sala, que posarà sobre la taula la possibilitat d'integrar globalització i proximitat al camp.

Precisament aquest serà el fil conductor de la jornada, que traçarà dues vies per escapar de les fluctuacions del mercat agroalimentari a través de temes com el canvi climàtic, el creixement demogràfic i la salut i higiene en les explotacions.

Els camins a seguir es perfilaran al llarg del dia en conferències de 45 minuts, i la clausura anirà a càrrec del president de l'Institut Català d'Estudis Agrícoles, entitat organitzadora de la trobada, Josep Maria Vives.

Aquesta cita arriba en un moment de polèmica en el sector, i estarà marcada pel boicot francès a les fruites i verdures procedents de la península, així com per les denúncies dels productors a les grans distribuïdores, a les que acusen de pagar preus inferiors al cost de producció que després inflen en la venda final.

Europa Press Comunicados Empresas