Pastas Gallo comença el tancament de la planta d'Esparreguera amb 16 acomiadaments immediats

Pastas Gallo
PASTAS GALLO
Actualizado 26/02/2013 15:34:12 CET

El tancament definitiu de les instal·lacions es produirà el gener del 2014

BARCELONA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

La direcció de Pastas Gallo i els treballadors de la planta d'Esparreguera (Barcelona), el tancament de la qual es va anunciar l'octubre del 2012, han arribat a un acord per al desmantellament gradual de les instal·lacions, que començarà amb l'acomiadament "immediat", en el primer trimestre, de 16 dels 64 treballadors que treballen actualment a la fàbrica.

Segons han explicat a Europa Press fonts del comitè d'empresa, la companyia ha ofert una indemnització de 37 dies i 24 mensualitats, així com 12 recol·locacions: set a Granollers (Barcelona) i cinc al Carpio (Còrdova).

El tancament de les instal·lacions es preveu per al gener del 2014, i dels 64 treballadors de la plantilla, d'una mitjana d'edat d'entre 40 i 50 anys, tan sols al voltant d'una quinzena continuaran amb la seva feina fins a l'últim dia d'activitat de la fàbrica.

Les mateixes fonts també han explicat que a la planta de Granollers causaran baixa alguns treballadors temporals d'ETT, els que realitzen el torn de cap de setmana, per donar cabuda als treballadors d'Esparreguera.

Al llarg d'aquest any es procedirà al desmantellament de les línies de producció dels formats de Bolonya (llaços i margarides), així com d'hèlixs i plomes, unes línies que es portaran a les plantes del Carpio i Granollers, respectivament.

Es tracta de l'acord al qual direcció i comitè d'empresa van arribar a aquest dilluns a una reunió, i aquest dimarts els representants sindicals faran una assemblea informativa amb tots els treballadors.

El Grup Pastas Gallo va anunciar l'octubre del 2012 el tancament de la seva fàbrica d'Esparreguera (Barcelona), que registrava el 8% de la seva producció total, i ha avançat que el tancament seria progressiu.

Va justificar el cessament per "garantir la competitivitat de la companyia en el futur", i ha assegurat que en les seves altres plantes quedava "garantida la continuïtat de les inversions, que permetran el manteniment de la seva competitivitat, amenaçada ara mateix pels reptes del mercat".

Europa Press Comunicados Empresas