Pelegrí anima el sector carni a seguir exportant i innovant per créixer més

El Conseller De Agricultura, Josep Maria Pelegrí
GENERALITAT
Actualizado 21/02/2012 20:04:21 CET

LLEIDA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha animat aquest dimarts el sector carni a seguir apostant per la innovació, l'eficiència i la internacionalització per afrontar la crisi i seguir creixent.

Pelegrí i l'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, han inaugurat aquest dimarts a la ciutat el congrés de l'Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC de productes carnis i elaborats, en què participen 200 directius de les principals empreses del sector.

El conseller ha felicitat el sector carni argumentant que ha fet bé les coses i ha sabut exportar i buscar nous mercats.

"Quan les coses es fan bé, surten bé, i el sector carni dins d'AECOC té una expectativa immillorable. Ha tingut una gran feina. Òbviament, les situacions són difícils, però ha sabut adaptar-se al nou món i al nou mercat", ha ressaltat.

El titular d'Agricultura ha reiterat que l'estrebada de les càrnies catalanes, en especial les de porcí, han salvat tota la cadena permetent que la producció pugi un 2%, mentre baixa a tot l'Estat, i ha atribuït el seu èxit al seu potencial exportador.

"Exporten un 60% de la producció catalana i un 70% de l'exportació de l'Estat, i els seus productes capten clients asiàtics, de l'est i de grans potències com els EUA", ha asseverat.

Per la seva banda, l'alcalde ha destacat la rellevància que suposa el congrés per Lleida per ser la ciutat que representa a Catalunya i el sud d'Europa la capitalitat agroalimentària.

"AECOC ha representat la modernització i la relació entre tots els actors del sector agroalimentari i la fase de comercialització", ha assenyalat Ros.

Europa Press Comunicados Empresas