Pelegrí diu que hi ha "oposició total" d'autonomies i Estat a la reforma de la PAC

El Conseller De Agricultura, Josep Maria Pelegrí
GENERALITAT
Actualizado 17/10/2011 15:39:31 CET

MADRID, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep María Pelegrí, ha destacat aquest dilluns que totes les comunitats i l'Estat mostren una "oposició total i absoluta" contra la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC).

Així ho ha manifestat, en declaracions als mitjans, durant la Conferència Sectorial d'Agricultura, en què s'aborda la posició de les comunitats davant de la reforma de la PAC, i que reuneix els consellers del ram i que presideix la ministra, Rosa Aguilar.

En concret, el conseller ha indicat que a la reunió s'ha mostrat "unanimitat en el rebuig frontal" a aquesta formulació de la PAC, i que el que fa falta és saber com es materialitza aquesta oposició.

Així, el conseller ha destacat que des de Catalunya s'han mostrat en desacord amb algunes de les propostes d'aquesta reforma, com la tarifa plana o la reciprocitat, i a més, Pelegrí ha sol·licitat a l'Estat que faci un estudi dels efectes que podria tenir activar l'exclusió de l'agricultura de la normativa de la competència.

Per al conseller és "important que l'Estat tingui clar i que tingui les dades per valorar si és possible eximir l'agricultura de les normes de les competències", ja que comportaria conseqüències que caldria valorar.

Finalment, Pelegrí ha indicat que caldria fer estudis d'impacte econòmic per conèixer el pressupost amb el qual compte la normativa, i treballar amb el Parlament, per intentar que la proposta de reforma de la PAC "no vegi la llum".

Europa Press Comunicados Empresas