El sector agroalimentari tancarà el 2009 amb una facturació pròxima a 100.000 milions, segons Puxeu

Actualizado 25/11/2009 16:29:31 CET

MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El sector industrial agroalimentari espanyol tancarà el 2009 amb unes xifres de facturació pròximes als 100.000 milions d'euros, segons ha assenyalat avui el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, que ha destacat que l'aquesta activitat "segueix sent el primer sector manufacturer d'Espanya".

Alhora, ha sostingut que la caiguda en el sector, sobre el 2,5%, és "molt inferior" al d'altres activitats industrials, que han presentat retrocessos pròxims al 22%.

Pel que fa a l'ocupació, el secretari d'Estat ha assegurat que s'ha mantingut "molt estable en els tres primers trimestres de l'any", i ha matisat que en aquests últims tres mesos de l'any ha tingut un comportament més a la baixa a causa de l'estacionalitat.

Puxeu ha fet aquestes declaracions durant la firma d'un conveni marc de col·laboració entre el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i la cadena pública Paradors de Turisme per promocionar els productes alimentaris i contribuir d'aquesta manera al desenvolupament del sector agroalimentari.

Un sector que, segons el titular de Medi Rural, basa la seva estructura en petites i mitjanes empreses "ben col·locades en el territori, amb marques pròpies i productes d'excel·lència en totes les gammes i, molt especialment, amb molt bon funcionament del mercat exterior".

En aquest sentit, Puxeu ha destacat que la balança comercial agroalimentària no només és positiva, "si no que presenta un comportament de l'ordre del 120%", i alhora ha constatat que, en les últimes setmanes, s'està registrant un bon comportament en les exportacions de productes agroalimentaris cap a països de la UE en procés de reactivació econòmica com Alemanya, i molt especialment mercats com els Estats Units.

Europa Press Comunicados Empresas