El sector oleícola s'uneix contra la crisi de preus de l'oli d'oliva

Aceite Oliva, Olivas, Aceitunas
EUROPA PRESS/COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS C-LM
Actualizado 18/05/2012 19:26:15 CET

BARCELONA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (Fcac), Joves Pagesos i Ramaders de Catalunya (Jarc), Unió de Pagesos (UP) i Associació Agrària Joves Pagesos (Asaja) han acordat aquest divendres emprendre una estratègia conjunta per a la defensa del sector oleícola català.

Segons han informat en sengles comunicats, el sector porta quatre campanyes en crisis i el preu d'origen de l'oli d'oliva ha disminuït més d'un 30%.

Si a l'any 2007 el preu mitja era de 2,19 euro per litre, en la campanya actual és d'1,54 euros per litre, el que implica que els olivicultors estan cobrant les olives per sota dels costos de producció.

Entre les causes d'aquesta caiguda en els preus, el sector assenyala la pressió que exerceix la gran distribució sobre el preu d'origen, la ineficàcia de les mesures de regulació del mercat per part de la Unió Europea i la falta de promoció de l'oli d'oliva de qualitat.

Fcac, Jarc, UP i Asaja presentaran en els pròxims dies un document conjunt amb accions per emprendre per part de les administracions catalana, estatal i europea, per pal·liar la situació d'"emergència" que travessa el sector.

Europa Press Comunicados Empresas