Unió de Pagesos demana al Govern 35 milions en indemnitzacions pendents

De Izquierda A Derecha, Joan Caball, Carles Puigdemont Y Marc Xifra
UNIÓ DE PAGESOS
Actualizado 21/02/2012 19:28:33 CET

BARCELONA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos reclama al Ministeri de Foment que pagui un deute de 35 milions d'euros pendents des de fa dos anys als propietaris agraris afectats per expropiacions de diferents obres de carretera, segons ha informat en un comunicat.

El sindicat també sol·licita a la delegació del Govern a Catalunya que li demani a la ministra de Foment, Ana Pastor, que tingui en compte aquest deute a l'hora de fer el recompte del dèficit.

Els responsables de la demarcació de carreteres i expropiacions del Govern van declarar fa tres mesos que no tenen fons per fer front al deute i han assegurat que no sabrien quan podrien disposar de la quantitat econòmica pendent.

El deute afecta 2.000 propietaris agraris i correspon a imports que ja han estat acordats en les indemnitzacions, alguns recollits en sentències judicials, i des del sindicat recorden que els llauradors es troben en una situació d'indefensió ja que no disposen ni de terres ni de diners.

Els projectes afectats per aquestes obres són: l'Autopista A-27 Tarragona-Montblanc (part del tram II i els trams III i IV), les variants de Falset Priorat) i de l'Aldea, l'autovia orbital de Barcelona, la prolongació de l'autovia del Baix Llobregat, les autopistes A-22 Lleida-Almacelles Segrià) així com la A-14 Lleida-Almenar i la N-145 La Seu d'Urgell-Andorra.

Europa Press Comunicados Empresas