Els majoristes de Mercabarna preveuen una tendència a la baixa en el preu dels menús nadalencs

Mejillon, Marisco
TAMORLAN
Actualizado 14/12/2011 18:13:32 CET

BARCELONA (BARCELONA), 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els majoristes de Mercabarna apunten a una estabilitat i una tendència a la baixa en el preu de la fruita, verdura, peix i marisc més característics de la campanya de Nadal i Any Nou amb descensos destacats en el salmó, el besuc, el llamàntol i la gamba vermella.

El peix i el marisc fresc es mantindrà, en general, amb descensos en el preu del salmó (20%), el besuc (15%), la gamba vermella (5%) i el lluç, "que costa com fa de mateix 15 anys", segons el president del Gremi de Majoristes de Peix, Leandre Serra, mentre que el rap s'incrementa un 10% i la daurada un 5%.

Pel que fa als productes congelats, baixen de preu el rap (10%), la gamba llagostinera (15%) i el salmó (20%), i es mantenen o s'incrementen les angules, la gamba salada i l'escamarlà.

Pel que fa a la fruita i la verdura, el preu d'aquests productes ha baixat un 13% de mitjana a l'últim any, situant-se a nivells del 2009, i afectant "tant als productes habituals de gran consum, com els cítrics, com els típics de Nadal com la pinya, el meló, el litxi o el raïm", segons el president del Gremi de Majoristes de Fruita, Casimiro Llorens.

El president del Gremi de Majoristes de Peix ha explicat que hi ha hagut "un esforç de tota la cadena, des dels pescadors i pagesos fins a majoristes i els venedors per reduir els preus" pel que augura que els dinars i sopars de les pròximes festes seran més barats.

Els majoristes de Mercabarna preveuen incrementar la comercialització de productes entre un 3 i un 5% en aquesta campanya de Nadal i tan sols temen l'afectació que pugui tenir la vaga de transportistes anunciada per a la setmana que ve, que pot encarir productes com el peix o el marisc a falta de proveïment i que obligarà els mercats de fruita i de verdura a incrementar l'entrada de mercaderies els dies previs a la vaga.

Europa Press Comunicados Empresas