Pelegrí destaca la fortalesa del sector del cava

Josep Maria Pelegrí
EUROPA PRESS
Actualizado 21/02/2012 15:47:54 CET

BARCELONA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat la "fortalesa i la solidesa" del sector del cava i ha ressaltat el gran aparador que suposa la fira Alimentària, el saló internacional de l'Alimentació i Begudes que es farà del 26 al 29 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

"Alimentària és una fira amb molta capacitat d'atracció i una plataforma que es pot convertir en un gran aparador i una gran oportunitat per al sector del cava i per donar a conèixer els nostres productes a l'exterior", ha sostingut Pelegrí a la presentació de resultats 2011 del Consell Regulador del Cava.

Ha remarcat que el sector del cava és un "sector anticíclic", i ha remarcat que les exportacions segueixen creixent tot i la conjuntura de crisis, tot i que també ha remarcat que cal treballar per millorar els resultats al mercat interior.

El sector del cava ha batut rècord de vendes a l'exterior assolint els 152,2 milions d'ampolles el 2011, fet que suposa un creixement del 2,07% respecte a l'any anterior, però el mercat interior ha experimentat una caiguda del de 8,7%, fins a 87,3 milions d'ampolles.

"El que no s'hagin aconseguit els objectius esperats és una notícia preocupant, però es tracta d'una situació transitòria", ha pronosticat el conseller.

Pelegrí també ha destacat el creixement experimentat a Bèlgica (+10,2%) i França (8,2%), grans competidors dels productes catalans i espanyols.

Europa Press Comunicados Empresas