L'edifici Lo Sindicat de Cervera serà un centre d'interpretació agroalimentària

Actualizado 30/07/2010 17:03:27 CET

LLEIDA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'edifici Lo Sindicat de Cervera (Segarra), un dels més emblemàtics de la ciutat, es convertirà en un centre d'interpretació de la indústria agroalimentària, un projecte al qual es destinaran 532.000 euros, i que convertirà l'immoble en un espai d'innovació i promoció del sector.

L'alcalde de Cervera, Joan Valldaura; el secretari d'Estat del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu; i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, han signat el conveni per a la reconversió, a la qual el Govern aportarà 304.081 euros i l'Estat 227.919 euros més.

Projectat per l'arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí, l'edifici de Lo Sindicat data del 1922. La seva construcció va marcar el començament de l'evolució i expansió industrial que va mantenir, tot i això, l'esperit eminentment agrícola de la comarca de la Segarra, anomenada moltes vegades "el graner de Catalunya".

L'any 2002, l'Ajuntament va recuperar l'immoble del Sindicat Agrícola, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional --llei 9/1993 de 20 de setembre del Patrimoni Cultural Catalán-- i després d'anys d'abandonament, a partir de l'any 2006, es va començar a treballar per a la seva recuperació.

Amb la creació d'aquest centre, Ajuntament, Ministeri i Generalitat pretenen conservar el vincle entre l'edifici i el món rural, aconseguir un ús sostenible de l'edifici des del punt de vista econòmic i mantenir la relació de l'edifici amb el sistema productiu agrari de la comarca i Lleida tot i la profunda transformació que ha viscut el sector.

Europa Press Comunicados Empresas