El Museu del Vi de Vilafranca celebra el seu 75 aniversari amb una exposició de Guinovart

Josep Guinovart
VINSEUM
Actualizado 19/08/2011 14:33:04 CET

BARCELONA, 19 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum) de Vilafranca del Penedès, celebra aquest any el seu 75 aniversari amb una exposició dedicada a l'artista Josep Guinovart i a la seva obra gràfica creada amb planxa sobre paper.

La mostra podrà veure's a partir de dijous que ve i recull una selecció de 29 obres del pintor, sobretot gravats, serigrafies, litografies i 'collages', que pertanyen a les sèries 'Las cuatro estaciones', 'Blaus finestres', 'Gravats de 1975-1976', 'León Felipe' i 'Llaurats'.

'Guinovart. Obra gráfica de la plancha al papel' --que estarà ubicada a l'espai de la Capella de Sant Pelegrí del museu-- posa en evidència el recorregut històric de l'obra de l'artista, i alhora s'acosta a les diverses tècniques d'estampació que han estat usades per Guinovart.

A més, es projectarà l'audiovisual 'Josep Guiovart, el arte en libertad', que s'estructura mitjançant el testimoni d'amics, familiars, crítics d'art i col·leccionistes, així com imatges d'arxiu que mostren a l'artista parlant de la seva obra i de la seva particular visió del món.

El 2007, el Vinseum va acollir la que seria l'última exposició en vida de l'artista amb obra inèdita, que amb el títol 'El vino fermentado en otoño siempre es primavera' recollia una vintena d'obres, amb motiu de la inauguració de la remodelada Capella de Sant Pelegrí.

Europa Press Comunicados Empresas