Obrador Xisqueta compra llana de 22 explotacions de Lleida

Actualizado 16/07/2009 18:44:12 CET

LLEIDA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Obrador Xisqueta, una de les branques del Projecte Gripia, fundador de l'Escola de Pastors de Catalunya, ha participat a l'esquilada de 22 explotacions d'ovella de raça pallaresa i ha comprat tota la llana per treure al mercat a l'any que ve productes com bosses, sabatilles o mocadors.

De les 22 explotacions, repartides entre el Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça, han sortit 9.000 quilos de llana d'ovella pallaresa, l'autòctona de la zona, a 0,60 euros, i 4.000 quilos de llana d'ovelles d'aquestes explotacions que es paga a 0,18 euros.

El projecte '400 ovelles 400 meravelles' d'Obrador Xisqueta pretén aprofitar la llana dels ramats d'ovelles pallareses del Pallars Sobirà per al desenvolupament de l'artesania i usos alternatius entorn de l'arquitectura sostenible. El projecte treballa des de la tardor del 2007 en dues iniciatives paral·leles: d'una banda vincular la llana amb l'artesania i per una altra, amb l'arquitectura sostenible utilitzant-la com a aïllant en construccions.

Europa Press Comunicados Empresas