Incluirá talleres gastronómicos dirixidos por estrélaos Michelin Luis Veira e Iván Domínguez
A CORUÑA, 16 Sep. (EUROPA PRESS) -
A cidade da Coruña acollerá desde este martes ao 21 de setembro o festival gastronómico 'Marea Alta', que incluirá talleres gastronómicos dirixidos por estrélaos Michelin Luis Veira e Iván Domínguez.
O tenente de alcalde de Emprego e Empresa e presidente do Consorcio de Turismo, Luisa Cid, presentou este evento, acompañada do cociñeiro Luis Veira e a directora de Crearche, Merce Carballo.
Nel, renderase tributo ao mar con actividades lúdicas, culturais, científicas, artísticas e gastronómicas en diferentes espazos da cidade e que patrocina o Concello.
PRODUTOS DO MAR
A vertente culinaria do festival centrarase, segundo a organización, en destacar a calidade dos produtos do mar a través de actividades gratuítas nas que poden participar todos os cidadáns.
Luisa Cid precisou que os días 19 e 20 de setembro, e baixo o lema 'O cru e o cocido', celebraranse talleres gastronómicos coa lonxa e as prazas de Lugo e Santo Agustín como principais escenarios.
TALLERES
Un dos talleres estará dirixido por Luis Veira, do restaurante Árbore dá Veira, e outro por Iván Domínguez, do grupo Alborada, ambos os dous posuidores dunha estrela Michelín.
"O obxectivo da actividade é levar da man aos alumnos durante todo o proceso, dende que o peixe chega á lonxa ata que se pon na mesa", subliñou a concelleira.
Pola súa parte, segundo a organización, coas súas exposicións, os seus encontros con artistas, debates científicos e proxeccións sobre o medio mariño, o Festival Marea Alta busca converter durante seis días A Coruña "na capital da defensa, conservación e promoción do mundo mariño".