Un dispositivo permitirá aos visitantes introducirse no pasado de Santiago a través de realidade virtual

Agustín Hernández  presenta Santiago en Fitur
CEDIDA
Actualizado: jueves, 29 enero 2015 18:14

Área Santiago presenta as súas liñas de promoción para 2015, baseadas nos paquetes turísticos, a pesca e a gastronomía

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 29 Ene. (EUROPA PRESS) -

O alcalde de Santiago, Agustín Hernández, participou este xoves en Madrid na presentación en Fitur do dispositivo Past View Santiago, unha ferramenta que permitirá aos visitantes introducirse no pasado da cidade a través de reconstrucións virtuais e realidade aumentada.

O proxecto, que foi presentado no stand de Turgalicia na feira, estará dispoñible na oficina de información turística de Santiago durante a próxima tempada de verán e nace da colaboración entre Turismo da cidade e o Departamento de Innovación do Concello.

O proxecto consiste nun dispositivo en forma de lentes co que o visitante poderá introducirse no pasado a través de reconstrucións virtuais. Os lentes irán conectadas a un smartphone, no que un software permitirá ao usuario acceder aos contidos adicionais, como información de monumentos, galería de imaxes ou locucións.

O programa leva integrado un sistema GPS que manterá permanentemente xeolocalizado ao visitante e, mediante a aplicación de realidade aumentada, permitirá comparar o pasado e o presente dos principais monumentos da cidade.

OFERTA DE SANTIAGO EN FITUR

Agustín Hernández presidiu este xoves en Madrid a presentación da Área Santiago en Fitur, un acto no que tamén participaron os alcaldes de Silleda, O Pino e Vedra.

Tras detallar aos asistentes a composición da Área Santiago, integrada por 16 municipios, o rexedor compostelano informou dos principais eixes de promoción turística do grupo, o fomento do turismo de pesca, o impulso á creación de paquetes turísticos conxuntos e o fomento do turismo gastronómico.

Dende que os 16 concellos comezasen a traballar conxuntamente a principios de 2013, a colaboración materializouse nunha web, unha aplicación para móbiles, un mapa de recursos turísticos, un concurso fotográfico en redes sociais, exposicións conxuntas ou press trips, entre outras iniciativas.

Para 2015, Área Santiago quere dar un "paso adiante" na promoción conxunta, "consolidando" o grupo "como un destino turístico cunha oferta ampla e diversa, na que pasar uns días de descanso tranquilo perdéndose na natureza, descubrindo o Camiño e de Santiago e a cultura e gozando dunha gastronomía de calidade", informou Hernández.

O alcalde do Pino, Manuel Taboada, foi o encargado de presentar a oferta de paquetes turísticos e excursións, un catálogo que se divide en cinco categorías, excursións asociadas a tradicións da zona --como a Rapa dás Bestas--; relacionadas co Camiño de Santiago; relativas ao carnaval; percorridos gastronómicos e rutas artesanais, con visitas a talleres e mercados tradicionais.

PESCA E TURISMO FLUVIAL

Pola súa banda, o alcalde de Vedra, Carlos Martínez, recordou que esta área está marcada por "dous dos ríos máis importantes de Galicia", o Ulla e o Tambre, polo que os seus alcaldes consideraron que a pesca pode ser un recurso atractivo a nivel turístico.

O obxectivo neste proxecto é a difusión da práctica de deportes fluviais, principalmente a pesca, aínda que tamén o senderismo fluvial, o rafting ou o descenso en kaiak nesta zona.

Para iso, no mes de marzo, coincidindo co inicio da tempada de pesca, presentarase unha guía turística de pesca fluvial, que estará dispoñible en castelán, galego e inglés. No mes de xuño, así mesmo, organizarase unha viaxe de prensa especializada e persoas de prestixio.

Finalmente, o alcalde de Silleda, Manuel Cuíña, presentou 'Turismo Gastronómico, moi preto de Santiago', unha publicación que recolle o mellor da oferta gastronómica da Área Santiago.

Esta guía xira en torno a varios ámbitos, como os restaurantes, as festas gastronómicas, os produtos típicos da zona, os produtores e as compras gastronómicas. Tamén contan con presenza os mercados tradicionais.

COMPOSTELA GASTRONÓMICA

Finalmente, o alcalde de Santiago tamén aproveitou a súa presenza en Fitur para informar dos primeiros datos da próxima edición de Compostela Gastronómica, que se celebrará na cidade entre o 16 e o 21 de abril.

Para Agustín Hernández, Santiago reúne catro grandes propiedades para ser "destino gastronómico de primeiro nivel internacional", como son o Mercado de Abastos, a ampla oferta de restaurantes, profesionais comprometidos co desenvolvemento gastronómico da cidade e unha urbe "hospitalaria e tranquila".

Tras o éxito da primeira edición, celebrada en setembro, a intención do concello é "impulsar en 2015 esta marca" e facer "un evento propio, diferenciado, que non sexa unha repetición do xa existente", apuntou Hernández.