O mexillón galego é unha fonte natural de bioactivos que se manteñen co enlatado

Proyecto sobre el mejillón de Galiat, CSIC y Friscos
GALIAT
Actualizado: miércoles, 22 octubre 2014 11:06

A CORUÑA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

O mexillón galego é unha fonte natural de bioactivos que se manteñen co proceso enlatado, segundo as conclusións do estudio que levan a cabo o Instituto de Investigacións Mariñas do Centro Superior de Investigacións Científicas (CSIC) e Conservas Friscos.

Este estudio realizouse no marco do proxecto 'Galiat 6 +7' e, segundo os seus resultados preliminares, "a concentración de ácidos graxos omega 3 nos mexillóns mantense co proceso de enlatado".

A caracterización dos compostos bioactivos presentes no mexillón galego e a retención dos mesmos durante a cocción ao vapor, fritura e esterilización, así como o estudio estacional destes nutrientes, son as principais liñas de investigación.

"A primeira parte do proxecto, realizado coa mostraxe de mexillóns extraidos en inverno, xa finalizou coas análises dos ácidos graxos poliinsaturados de cadea longa omega 3 e as betaínas, na materia prima fresca, cocida, cocida frita e enlatada", explican os seus promotores.

A segunda fase será realizar as comprobacións con mexillóns extraidos en verán. Outra das liñas de investigación desenvólvese en colaboración co Departamento de Farmacoloxía da Universidade de Santiago de Compostela, que analiza o posible efecto anticanceríxeno e antimetastásico de determinadas moléculas presentes nestes.

Así mesmo, estase analizando o efecto cardiosaludable "ao incluír o consumo habitual de mexillóns no menú baseado na dieta Atlántica proporcionado a 250 familias que participan no ensaio clínico de 'Galiat 6 +7'", engaden.