A nova engada 2013 do albariño Pazo de Señorans, de "alta intensidade" e cun "marcado carácter varietal"

Actualizado: jueves, 24 abril 2014 20:21

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

Pazo de Señorans lanzou ao mercado a nova engada 2013, que se caracteriza, segundo destaca a adega, pola súa "alta intensidade" e un "marcado carácter varietal".

"Este 100% albariño procede dunhas terras baixas próximas ao mar cun viñedo plantado sobre chan de xabre", explica. Ademais, indica que Pazo de Señorans 2013 é un viño novo con ao redor de catro meses de crianza en aceiro inoxidable sobre lías e preto de dous meses de crianza en botella.

Un viño "honesto", segundo o cualifica, que "expresa en boca o que promete" en nariz" e está considerado "como un dos mellores brancos de España pola crítica nacional e internacional".

Engádaa de 2012 quedou entre os 107 mellores viños españois do ano en Reino Unido no concurso 'Wines from Spain Awards' e foi tamén premiado pola Academia Internacional do viño Mundus Vini cunha medalla de ouro.

O ciclo de maduración en 2013 foi máis longo e vendimouse a principios de outubro, un pouco máis tarde do habitual. Pazo Señorans 2013 ten, así, "unha grande intensidade e unha marcada expresión varietal".

Brillante e de cor amarelo pajizo con reflexos verdosos, resulta un viño "elegante e harmónico", resalta a adega, "cun paso de boca amable, sen arestas e cun volume ben definido ata a retronasal". "Un viño que mellorará en botella e que ten unha longa vida por diante", engade.