A "versatilidade" das conservas galegas protagonizan a última cita de 'Galicia Calidade en ruta'

Fotos Galicia Calidade
EUROPA PRESS/REMITIDO
Actualizado: sábado, 20 diciembre 2014 19:37

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 20 Dic. (EUROPA PRESS) -

A cidade de A Coruña acolleu este sábado a última das citas enmarcadas na campaña 'Galicia Calidade en ruta', iniciativa que busca facer promoción de a "excelencia" de produtos galegos e que este domingo tivo como protagonistas a conservas.

En concreto, no camión que permaneceu este venres e sábado no Paseo do Parrote se celebrou o showcooking 'A lata Galicia Calidade' no que os asistentes puideron degustar varias tapas elaboradas con conservas Luis Escurís, amparadas por este selo.

Esta actividade foi dirixida polo chef Iván Méndez, quen en declaracións a Europa Press explicou que os máis de 40 participantes elaboraron catro receitas coas que comprobaron que "as conservas" son "moito máis que algo ao que botar a man cando non tes ganas de cociñar" e coas que se "poden facer verdadeiros platazos".

"Calquera dos pratos que realizamos con estas conservas poderían estar incluídas na carta de calquera restaurante de alta cociña", asegurou Iván Méndez antes de destacar a "gran calidade" e a "versatilidade" deste tipo de produtos galegos.

As receitas que elaboraron os asistentes son 'montadito de sardiñas, pemento do piquillo confeitado e queixo de San Simón', 'mexillóns en escabeche en tempura con maionesa de soia', 'arroz cremoso de zamburiñas e berberechos' e, por último, 'ensaladilla de froitos do mar con alioli negro'.

Tras realizar o Ciclo Superior de Cociña na antiga escola de hostalaría de Vigo, é na actualidade un dos chefs seleccionados por Galicia Calidade para o desenvolvemento de eventos para promover os produtos galegos certificados. Ademais, desenvolve outras accións como a elaboración de receitas para empresas como Hifas da Terra.

Con máis de 14 anos de experiencia en diferentes establecementos dirixiu ata xuño de 2014 a cociña do Hotel Balneario de Mondariz. Tamén compaxina o seu traballo coa docencia na Federación provincial de Hostalaría de Pontevedra.

'ALMORZO GALICIA CALIDADE'

Pola mañá, a instalación móbil que Galicia Calidade ha situado no Paseo do Parrote acolleu o 'Almorzo Galicia Calidade', un taller no que se mostrou "a combinación perfecta de froitas, leite, café e outros produtos para comezar o día cunha dieta equilibrada", dirixida polo barista Augusto Morales.

Precisamente, tamén en declaracións a Europa Press, explicou que os máis de 30 participantes nesta actividade degustaron tres cafés "de orixe pura" a través dos cales aprenderon a "apreciar os corpos e aromas" deste produto.

Concretamente, 'Blue mountain' de Xamaica, o 'Bourbon' de Brasil e o Harrar Longberry de Etiopía. "Captamos estes tres cafés de orixe arábico e fixémolo utilizando kiwi do atlántico para limpar o padal", indicou antes de resaltar as calidades desta froita. Por último, os presentes degustaron torta de Santiago, outro dos produtos que ampara o selo Galicia Calidade.

Augusto Morales Torres é presidente e cofundador da Asociación Cultural de Baristas de Galicia, ademais de organizar o primeiro Campionato Barista de Galicia (2006) e do 2º Campionato nacional de Baristas de España. En 2009, participou como xuíz catador internacional da Cup of Excellence de Colombia 2009.

A campaña 'Galicia Calidade en ruta' enmárcase na estratexia de reforzo de Galicia Calidade, que cumprirá 20 anos en 2015, unha marca que conta con produtos certificados de 51 empresas diferentes.