Vigo acollerá a XX Feira Conxemar do 2 ao 4 de outubro, con presenza de 740 empresas de 48 países

Publicado: lunes, 24 septiembre 2018 19:47

VIGO, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

A vixésima edición da Feira Conxemar celebrarase entre o 2 e o 4 de outubro no Instituto Feiral de Vigo (Ifevi), coa presenza de 740 empresas de 48 países, e coa totalidade da superficie expositiva ocupada, após as obras de ampliación que permitiron gañar 5.000 metros cadrados adicionais (até un total de 38.000 metros cadrados).

Esas obras de ampliación permitirán que Conxemar alcance un máximo histórico en canto ao número de expositores, un 20 por cento máis que na edición de 2017. Nesa liña, a organización confía en superar tamén os 31.370 visitantes do ano pasado.

Como é habitual, o Ifevi albergará casetas dos principais produtores e consumidores mundiais de produtos pesqueiros, como Estados Unidos, Portugal, Irlanda, Noruega, Chile, Arxentina, Perú, China, Marrocos ou Ecuador. Como novidade, nesta edición haberá tamén presencia de Estonia, e de EUMOFA, o Observatorio Europeo do Mercado de Produtos da Pesca e Acuicultura.

Como paso previo á feira, celebrarase o 1 de outubro o VII Congreso Internacional sobre Produción Pesqueira Mundial, organizado por FAO e Conxemar, no que expertos de todo o mundo analizarán a situación das principais pesqueirías do mundo. No encontro, que se celebrará no Centro Social Afundación, participarán, entre outros, Gorjan Nikolik, analista e director da División de Produtos Pesqueiros de Rabobank; John Sackton, editor da publicación dixital Seafoodnews; ou John Connelly, presidente do National Fisheries Institute (NFI).

Ademais, destacados representantes do Banco Mundial e da OCDE analizarán temas de interese para o sector, como o impacto económico da pesca ilegal a nivel global, os obxectivos de desenvolvemento sustentable e os acordos bilaterais no comercio mundial de produtos pesqueiros.

O Congreso abordará tamén a sustentabilidade, cun relatorio que correrá a cargo Herman Wisse, representante de GSSI (Global Sustainable Seafood Initiative), na que fará balance dos primeiros 5 anos da devandita iniciativa.