Antich afirma que les previsions de la temporada turística a Balears són "moderadament optimistes"

Actualizado 16/06/2008 18:25:48 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, ha afirmat avui que les previsions de la temporada turística a Balears són "moderadament optimistes", si bé va recalcar que des de "totes" les institucions de les Illes s'ha de promocionar l'arxipèlag com a principal destí turístic.

Per aquesta raó, Antich va apuntar que caldrà veure com es desenvolupen aquests mesos, però va remarcar que totes les informacions que s'han pogut recollir en les diferents fires turístiques en les que s'ha promocionat Balears, són "bones".

D'altra banda, Antich també va posar èmfasi en què la crisi econòmica que està vivint Espanya afecta directament al sector de la construcció a Balears, i va afirmar que l'executiu autonòmic està treballant per avançar "al màxim", i com més aviat, les inversions que des d'"ho publico" s'han de fer per moure l'activitat econòmica.

En aquest sentit, el president va destacar que "lo important" és que ara tots els diferents sectors treballin de manera "molt" conjunta per poder pal·liar aquesta situació "tan bé com es pugui".

Un altre dels temes que van centrar la intervenció del màxim responsable del Govern va ser la Taula de Competitivitat, doncs va recordar que un dels objectius d'aquesta legislatura és saber "concertar" polítiques en la Comunitat Autònoma, que puguin donar resultats en "tots" els nivells d'actuació, i que beneficiïn els ciutadans de l'arxipèlag.

En aquest sentit, Antich va etzibar que cal que es portin a terme els acostaments "que calguin" per poder trobar fórmules que permetin els conflictes que existeixen a la societat balear --Sanitat, Educació, i Transports, entre d'altres--.

D'aquesta manera, Antich va afirmar que des del Govern existeix una "total disponibilitat" perquè es resolguin aquests conflictes que, d'una manera o una altra, afecten "tots" els ciutadans de les Illes Balears.