Lladó reafirma la contractació "legal" del cap de Bombers i repta al PP a anar a tribunals si no està d'acord

Actualizado 02/07/2009 15:09:50 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller insular d'Interior, Joan Lladó, va reafirmar avui la contractació "plenament legal" del cap de Bombers del Consell, Santiago Rovira, ja que desenvolupa el seu treball en una Comissió de Serveis "sense incórrer en cap irregularitat", pel que va reptar al PP a acudir a tribunals si considera que el responsable no compleix les exigències legals.

Així ho va exposar Lladó durant el debat d'una moció presentada pels populars al ple del Consell, que ha estat rebutjada amb 17 vots en contra i 15 a favor i amb la qual demanaven a la Institució insular donar una solució legal a la situació de Rovira fins que compleixi els requisits per ser cap de Bombers, i exigir al conseller d'Interior que compleixi amb la legalitat vigent en matèria de funció pública.

Tot i això, tal com ha explicat Lladó, Rovira desenvolupa el seu treball en els Bombers de Mallorca mitjançant una Comissió de serveis sense perdre el dret a la plaça, que li permet ser tècnic de bombers a l'illa fins que servei endavant la prova de nivell B de català i es converteixi en cap de servei de Bombers, un lloc de lliure assignació alguns de dels requisits del qual estableixen que l'aspirant ha de ser funcionari, disposar del carnet per conduir camions i del certificat B de català.

Lladó ha recordat que Rovira és un funcionari que en 1985 va superar les proves de català a les quals va accedir per obtenir una plaça a l'Ajuntament de Barcelona i en la Generalitat de Catalunya, i ha considerat "important" que "un dels millors professionals de l'Estat i d'Europa vingués a treballar a Mallorca".

Tot i això, va aclarir que la Comissió de serveis finalitza el novembre del 2010 i a través d'aquest sistema de contractació "no està desenvolupant totes les funcions de la plaça que ha d'ocupar", sinó les de planificació, orientació i de la part operativa i tècnica.

"I si no hi estan d'acord, que cudeixin a tribunals, que últimament hi van molt. Quedin-se allà i denunciïn", ha insistit Lladó, a qui la consellera del PP Clara del Moral, que ha defensat la moció, ha criticat al lamentar que la plaça de cap de Bombers és "l'única que no té nivell de català i no és just". "No critiquem la professionalitat de Rovira, però que compleixi les exigències legals", va etzibar la popular puntualitzant que "no estem demanant la seva dimissió".

Finalment, va recriminar respecte a la llengua que Rovira "no disposi ni del nivell B mentre que en segons quins posats s'exigeix el C", al que ha lamentat que Lladó "aposti pel català però no per als seus amics", de manera que va instar-li a no permetre "aquestes discriminacions".

Cap recordar que Lladó ha afirmat fa poc que qui fos designat el mes de desembre passat nou cap del servei de Bombers continua ocupant la seva plaça a l'Ajuntament de Barcelona malgrat desenvolupar el seu treball com coordinador d'emergències a l'illa, de manera que ostentarà el ja que li ha estat assignat des del Consell quan disposi del certificat B de català.