Carter va dir a Puigdemont que no s'involucrarà en un referèndum

The Carter Center
THE CARTER CENTER
Actualizado 12/04/2017 21:16:06 CET

BARCELONA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident dels Estats Units Jimmy Carter va dir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "ni ell ni el Carter Center poden estar involucrats en la convocatòria d'un eventual referèndum d'independència, segons un comunicat recollit per Europa Press.

Ho va fer en la reunió que van mantenir tots dos divendres passat a la seu d'Atlanta del Carter Center, i l'organització ho ha explicat aquest dimecres en la nota feta pública.

El centre explica que Puigdemont va compartir amb ell la seva intenció de convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, al que li va respondre que no s'involucrarien en aquest tema ni ell ni el Centre Carter, que es dedica a intervenir en conflictes, observar processos electorals i impulsar la democràcia.

El comunicat recorda que Carter i la seva esposa van visitar Espanya en 2010 i va rebre el Premi Internacional Catalunya: "En aquest moment, el president Carter va convidar a representants de Catalunya a visitar-lo a Geòrgia", sent president José Montilla (PSC).

"La setmana passada, i com convidat de l'exembajador nord-americà Ambler Moss, el president Puigdemont va fer la visita recíproca amb el president Carter al Carter Center a Atlanta", afegeix.

REUNIÓ DEL DIVENDRES

A la sortida de la reunió, Puigdemont va declarar els periodistes que la trobada havia durat 25 minuts i que l'objectiu no era demanar-li gens ni "convidar-ho" a intervenir amb el Govern central.

Va afegir que Carter coneix bé i li interessa "què passa en aquesta part del món", i va defensar parlar amb tota la gent amb experiència en resolució de conflictes a través de la mediació i el diàleg.