Cifuentes defensa la seva "honradesa" i veu l'informe de la UCO com a "judicis de valor sense fonament jurídic"

Cristina Cifuentes
PP DE MADRID
Actualizado 16/05/2017 21:09:26 CET

Simplifica el seu paper en Fundescam i diu que l'única cosa que va fer "va ser acceptar el càrrec i aprovar els estatuts"

MADRID, 16 May. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha defensat la seva "honradesa" i s'ha referit a l'informe elaborat per la Unitat Central Operativa (UCO) on els agents demanen investigar-la pels delictes de prevaricació i suborn en adjudicacions del servei de cafeteria, cuines i menjadors de l'Assemblea de Madrid a l'empresari Arturo Fernández en els anys 2009 i 2011 com una "relació de judicis de valor sense fonament jurídic".

En una trobada amb periodistes i després de conèixer part dels informes policials que s'inclouen en el sumari de la trama Púnica, Cifuentes ha explicat que totes les informacions els estan arribant pels mitjans i que té una "gran confiança en la justícia".

En aquest punt, ha indicat que amb l'informe en qüestió que fa referència al seu paper en la mesa de contractació en l'Assemblea sent ella vicepresidenta primera s'està construint un "relat que pot tenir elements de veracitat" però que són "judicis de valor, gens més".

"Tinc confiança en la justícia i entenc que quan el jutge (Eloy Velasco) no ha pres iniciativa en aquests mesos és perquè ha entès que la meva participació va ser en qualitat de vicepresidenta de l'assemblea i no era personal, sinó en virtut del càrrec que tenia", ha indicat Cifuentes per defensar el seu paper en aquesta adjudicació i referint-se a la decisió del magistrat de no imputar-la.

En aquest sentit, ha reiterat que en tots els anys que va ser vicepresidenta en l'Assemblea, "el cent per cent" de totes les adjudicacions es van realitzar "sempre per unanimitat" de tots els partits polítics representats en la taula i, a més, "les decisions es van prendre sobre la base dels informes tècnics. "Va ser conforme a la legalitat per complet i sobre la base de les funcions que tenia atribuïdes en l'Assemblea", ha subratllat.

Després de destacar la seva "tolerància zero" contra la corrupció "des del minut un" i assegurar que col·laboraran amb el jutge en el que es necessiti, la presidenta del PP de Madrid ha aclarit quin va ser el seu paper en Fundescam, identificat pels agents de la UCO com l'element central per al finançament irregular de les campanyes electorals del PP de Madrid.

"La meva participació en Fundescam va ser exclusivament com a vocal, acceptar el càrrec i aprovar els estatuts, aquesta va ser la meva única participació", ha assegurat Cifuentes, qui ha explicat que llavors, segons els estatuts de la fundació, tots els membres del comitè de direcció del PP de Madrid eren vocals. Després estaven els vocals apoderats però ella ha indicat que "mai" ho va anar i que tampoc va participar en cap decisió econòmica.

De fet, ha indicat que ni en 2009 ni en 2011, anys als quals fa referència els contractes de l'Assemblea, pertanyia a Fundescam, doncs va començar en 2005 i ho va abandonar en 2008.

"Aquest vincle no té cap sentit perquè en aquests anys no pertanyia a la fundació", ha insistit Cifuentes, qui ha reconegut que tot això li "preocupa" pel "descrèdit" que pot suposar per a les "institucions" i per al seu partit.

LI COSTA CREURE EN LES "CASUALITATS"

A més, al fil del moment en el qual s'ha aixecat el secret del sumari de la part relacionada amb el finançament il·legal del partit madrileny, ha indicat que li "costa creure en les casualitats" fent referència a la moció de censura que ha anunciat Podem encara que no ha volgut entrar a valorar res més.

"Només valoro fets, per això he tractat d'explicar d'una manera possible qüestions tècniques, que són complicades", ha dit a la pregunta de si creu que no és coincidència ambdues coses.

Durant diversos moments de la seva intervenció, Cifuentes ha defensat que en la seva "dilatada trajectòria" política, la qual cosa ha fet ha estat "treballar". "He estat absolutament honesta. No tinc béns ni propietats, el meu compte corrent ha de tenir quatre zeros com a molt amb una mica de sort, potser té tres fins i tot", ha indicat, per aclarir a continuació que després de fer un últim termini del màster del seu fill, no sap si té, mil, dos mil o tres mil euros.

Per tot això, ha manifestat que no va a tolerar "que cap partit ni ningú posi en qüestió" la seva honorabilitat i ha assegurat que va a exercir "totes les accions" que siguin necessàries per defensar el seu honor, encara que no ha avançat quins són perquè ho ha d'estudiar i no vol actuar "precipitadamente". "No vaig a permetre que en aquest mare magnun que ens volen arrossegar a la deriva es posi en dubte la meva honorabilitat", ha apuntat.

I és que, com ha indicat, s'està "deixant la pell" i la seva "salut literalment per treballar pels madrilenys". "No tinc por a gens, però em preocupa el desgast per a les institucions, el fastig que pot provocar en molts ciutadans perquè fa molt danyo un titular en premsa", ha dit Cifuentes, lamentant que en premsa "no té la mateixa repercussió un desmentit o quan un jutge decideix que no hi ha gens" però ho afrontarà amb "molt treball" i "amb la veritat per davant".

Ho farà, ha afegit Cifuentes, "amb el cap molt alt" perquè no va a "tolerar que ningú posi en dubte" ni "per apunto" la seva "honradesa" de la qual, ha afegit, se sent molt orgullosa. "Estic per vocació de servei públic. No tinc gens ni vull tenir-ho", ha dit, per reptar a qualsevol persona de qualsevol partit polític al fet que "demostri" que no és una persona honrada.