EUA subratlla que vol una Espanya "forta i unida" i aclareix que el debat sobre Catalunya és "un assumpte intern"

Dana Rohrabacher, Carles Puigdemont y Brian Higgins en la Generalitat
RUBEN MORENO / GENERALITAT
Actualizado 12/04/2017 19:10:37 CET

MADRID, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ambaixada dels Estats Units ha destacat l'interès del país nord-americà per mantenir relacions amb una Espanya "forta i unida" i ha deixat clar que el debat entorn de Catalunya "és un assumpte intern", després que dos congressistes es veiessin el cap de setmana passat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El congressista republicà de Califòrnia Dana Rohrabacher i el demòcrata de Nova York Brian Higgins es van reunir amb Puigdemont i altres polítics catalans i, en canvi, van refusar assistir a les seves cites prèviament fixades a la Moncloa i al Ministeri de l'Interior, segons fonts governamentals citades per Europa Press.

El ministre d'Afers exteriors, Alfonso Dastis, va rebutjar rebre a Rohrabacher i Higgins com a resposta al desvergonyiment.

"Volem reiterar que, com hem comunicat en anteriors ocasions, la posició del Govern dels Estats Units sobre Catalunya és que és un assumpte intern d'Espanya", ha esgrimit l'Ambaixada nord-americana en un comunicat. "Estem profundament compromesos a mantenir la relació amb una Espanya forta i unida", ha afegit.

En aquest sentit, la legació diplomàtica ha recordat "la història i els valors comuns" entre els dos països i el desig de Washington de seguir col·laborant en diversos "desafiaments mundials". Espanya és "un aliat vital, soci i amic" per a assumptes com la lluita contra el terrorisme internacional i la prevenció de l'extremisme.