El Govern creu que l'ambaixada d'EUA ha fet un comunicat per la unitat "a petició del Govern"

Dana Rohrabacher, Carles Puigdemont y Brian Higgins en la Generalitat
RUBEN MORENO / GENERALITAT
Actualizado 12/04/2017 20:06:48 CET

BARCELONA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha considerat aquest dimecres que l'ambaixada nord-americana a Espanya ha emès un comunicat en el qual defensa l'unitat territorial "a petició del Govern espanyol".

"Segurament és un comunicat a petició del govern espanyol a causa de l'èxit dels contactes recents amb representants dels Estats Units" amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han destacat fonts del Govern.

També ho han atribuït a interessos mutus d'Espanya i els Estats Units, i han dit que "demostra que el cas català forma part de l'agenda política i diplomàtica dels Estats i, per tant, no és cap assumpte intern".

El comunicat destaca l'interès del país nord-americà per mantenir relacions amb una Espanya "forta i unida" i subratlla que el debat entorn de l'encaix de Catalunya és un assumpte intern, després que dos congressistes es veiessin el cap de setmana passat amb Puigdemont.

"Es constata que el cas de Catalunya és un assumpte polític rellevant que mou al govern nord-americà a expressar una posició de no ingerencia, però subratlla la seva existència", han valorat les citades fonts.

Han afegit que l'Executiu català respecta el Govern dels Estats Units i que el comunicat "respon la dinàmica de relacions entre Estats".