Puigdemont afirma que el Govern "plantarà cara" al recurs contra els Pressupostos

El president de la Genralitat,  Carles Puigdemont, a Nova York
JORDI BEDMAR PASCUAL
Actualizado 31/03/2017 20:20:48 CET

Assegura que el recurs del Govern no detindrà "la voluntat dels catalans"

BARCELONA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Carles Puigdemont, ha avisat aquest divendres a l'Executiu central que el Govern "plantarà cara" a la decisió de recórrer els Pressupostos de la Generalitat per 2017 davant el Tribunal Constitucional (TC), i també a la resta de recursos que ha interposat contra el procés independentista.

Segons un comunicat del Govern, Puigdemont estudiarà en els propers dies amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i l'consellera de Presidència, Neus Munté, si recorren aquesta decisió, ha declarat els mitjans en el seu viatge oficial als Estats Units després que el Govern anunciés el recurs perquè els comptes preveuen finançar el referèndum.

Ha insistit que l'Executiu "plantarà cara als recursos i es defensarà", i ha avisat que el moviment jurídic del Govern no obstruirà l'acció del Govern.

Puigdemont considera que els advertiments que ha demanat l'Estat al TC no ajuden a solucionar el problema, sinó que ho agreugen i ha avisat que el recurs contra els Pressupostos no detindrà "la voluntat dels catalans", en referència al processo independentista.

"Que el Govern espanyol faci el que vulgui, però no podrà menysprear l'autogovern de Catalunya ni parar la voluntat dels catalans", ha avisat.

Si bé ha reconegut que la decisió del Govern central era previsible, ha reafirmat la voluntat de seguir endavant amb el procés independentista perquè "és un compromís contret amb els electors i davant el Parlament".

AVANCI "AMB PALS EN LES RODES"

Ha dit que esperava que Executiu liderat per Mariano Rajoy "col·laborés en l'exercici del compromís democràtic i no posés pals en les rodes".

"Però, fins i tot amb pals en les rodes, no ho podrà evitar", ha resolt Puigdemont des de Nova York.