La 'superilla' del Poblenou acaba la prova pilot i comença a implantar usos definitius

'Supermanzana' Del Poblenou De Barcelona
EUROPA PRESS
Actualizado 12/04/2017 20:13:22 CET

L'Ajuntament urbanitzarà trams, construirà pisos de protecció i recuperarà dos solars

BARCELONA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha donat per finalitzat el període de prova pilot de la 'superilla' del Poblenou i està avançant en diferents actuacions a l'espai públic per implantar els seus usos definitius, que seran esportius, infantils, culturals, veïnals, associatius i de descans.

Els nous usos tindran inicialment un caràcter temporal i reversible per avaluar el seu funcionament, i abans d'estiu s'implantaran de forma progressiva les actuacions estructurals, amb projectes d'urbanització que comportaran obres i transformacions, ha destacat l'Ajuntament aquest dimecres en un comunicat.

Entre les actuacions de l'entorn de la 'superilla', l'Ajuntament també construirà un edifici del Patronat Municipal de l'Habitatge d'11 plantes amb 68 nous pisos de protecció oficial en un interior de poma en desús, amb unes obres que començaran aquest mes.

ACTUACIONS TEMPORALS

L'Ajuntament ja està duent a terme les actuacions tàctiques temporals, amb una despesa fins al moment de 423.245 euros i amb la incorporació de 12 taules de pícnic en Sancho d'Àvila i Roc Boronat; 144 arbres --la majoria en Almogàvers--; 95 banc; 46 cadires; 28 seients per a nens, i 90 aparcaments de bicis.

També es col·locarà una pista d'atletisme, taules de ping-pong, i un circuit de joc en Almogàvers; un punt de recarrega de cotxes elèctrics en Roc Boronat; jocs pintats en el sòl en Sancho d'Àvila; un poema de Miquel Martí i Pol en Roc Boronat; una canastra a Ciutat de Granada, i àrees de joc infantils en Sancho d'Àvila.

El Govern d'Ada Colau advoca per situar projectes culturals de forma estable i sosté que la 'supermanzana' tindrà un caràcter polivalent, ja que determinats espais podran acollir activitats veïnals i unes altres com a fires d'entitats i mercats eventuals.

Aquests usos s'implantaran després d'una anàlisi de la prova pilot, de sessions obertes en diversos espais i de la creació d'una comissió de treball amb col·lectius i entitats implicats, com la Plataforma d'Afectats per la 'Supermanzana', el Col·lectiu 'Supermanzana' Poblenou, associacions de veïns, el 22@ Network, la Taula Eix Pere IV, universitats, escoles, el Fòrum District, eixos comercials i sindicats.

ACTUACIONS DEFINITIVES

El carrer Almogàvers, entre Roc Boronat i Llacuna, serà de plataforma única, amb un projecte que es va licitar al març per 1,09 milions d'euros per a unes obres que començaran al juny i inclouran un àrea de jocs infantils de 147 metres quadrats, zones verdes, bancs, un carril de circulació i espai per a bicis.

Els projectes de Sancho d'Àvila entre Roc Boronat i la rambla de Poblenou i el d'Almogàvers entre Badajoz i Roc Boronat augmentaran zones verdes, usos infantils i esportius, en un projecte que es consensuarà amb els veïns i les obres dels quals començaran previsiblement en el segon trimestre de 2018.

Ampliarà les voreres dels espais d'entrada a la supermanzana i les farà contínues amb guals d'entrada i sortida en unes obres que començaran a final d'any, i urbanitzarà les noves places Dolors Piera i Isabel Vila, en les quals s'inclouràs horts urbans de gestió comunitària.

A més, urbanitzarà també la zona de la plaça Tísner en la qual aparquen vehicles per evitar que ho facin i així recuperar la zona per a usos veïnals, amb unes obres l'inici de les quals està encara per concretar.

En matèria de mobilitat, l'Ajuntament ha aplicat des del 30 de gener ajustis com la continuïtat del carrer Roc Boronat en un sol carril; convertir en zona exclusiva per a vianants Sancho d'Àvila entre Llacuna i Roc Boronat; canvis en les parades d'autobusos, i una implementació progressiva de marcadors de delimitació de carrils per a persones cegues.