Unió de Pagesos demana una llei de caça catalana per regular la sobrepoblació de fauna salvatge

El Coordinador Nacional De Unió De Pagesos, Joan Caball
EUROPA PRESS
Actualizado 03/03/2012 18:26:05 CET

GIRONA, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

Prop de 150 delegats del sindicat agrícola Unió de Pagesos (UP) debaten aquest cap de setmana sobre la necessitat d'aprovar una llei de caça catalana que reguli la sobrepoblació de fauna salvatge i eviti danys en els cultius.

Aquest és un dels temes que tracta l'entitat, reunida a Girona en el XI Congrés, en què es treballa una ponència sobre política agrària que també vol establir una assegurança de responsabilitat civil obligatòria per als pagesos.

El sindicat lamenta que, a causa de l'augment descontrolat d'algunes espècies, que provoquen danys en collites i infraestructures, "ni l'administració catalana ni el Parlament han pres la iniciativa per posar en marxa una llei de caça".

Els ponents han defensat la creació d'una normativa que tracti les plagues com a "situació excepcional", que quedin al marge de la regulació de caça, informen en un comunicat.

Indiquen que les mesures actuals per combatre-les ja no són efectives i demanaran a l'administració que supervisin les actuacions per reduir-les.