Protecció Civil provarà dilluns les sirenes d'alerta a la població per accident químic

Publicado 21/11/2016 7:36:10CET

BARCELONA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest dilluns a partir de les 10.00 hores les sirenes de la xarxa d'alarmes adscrites al Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) que alerten a la població en cas de risc químic.

Segons ha informat la Conselleria d'Interior en un comunicat, entre les 10.00 i les 12.50 hores s'activaran seqüencialment les sirenes d'avís de risc químic ubicades en 36 municipis catalans, en un exercici que es realitza dues vegades a l'any i que serveix per comprovar el seu correcte funcionament.

Durant la prova també es realitzarà un enviament "massiu" de missatges a través del canal de Protecció Civil de l'aplicació per a mòbils per avisar a la ciutadania subscrita a aquesta canal, i el Cecat enviarà un SMS a les persones que viuen en zones de risc químic, amb la finalitat d'ajustar els avisos a la seva discapacitat.

En el simulacre participaran els següents municipis de la província de Barcelona: Olesa de Montserrat Baix Llobregat), Esparreguera, Abrera Baix Llobregat), Martorell, Sant Andreu de la Barca Baix Llobregat), Castellbisbal Vallès Occidental), L'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni Vallès Oriental), Gualba, Castellgalí i Barcelona.

A Girona, ho faran Riells i Viabrea; a Tarragona, participaran Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, Vila-seca Tarragonès), Salou, Flix, Tortosa i Tarragona; i a Lleida ho farà Les.

Alhora, un total de 75 escoles, amb més de 30.000 persones entre alumnes i docents, aprofitaran la prova per fer un simulacre de confinament.