Una protesta a Montcada i Reixac causa retards de més de 30 minuts en la R2 i la R11

Publicado 16/05/2017 21:13:56CET

BARCELONA, 16 May. (EUROPA PRESS) -

L'ocupació de les vies del tren de veïns de Montcada i Reixac (Barcelona) per reclamar el soterrament ha causat des de les 20 hores d'aquest dimarts retards de més de 30 minuts principalment en les línies R2 nord i R11 d'Rodalies, que estan tallades, i també ha afectat la R1, la R3, la R4 i la R7, ha informat Renfe en un comunicat.

Renfe ha reconegut que els retards són "importants" i ha proporcionat itineraris alternatius a través de la R3, la R4 i la R8: els trens de la R2 nord s'han desviat per Montcada i Reixac-Manresa, Cerdanyola Universitat i Mollet; els de la R11 s'han desviat per Mataró, i s'ha encaminat a viatgers amb destinació Girona-Figueres als trens de l'AVE.

"Aquestes modificacions de recorregut poden comportar increments del temps de viatge i retards superiors als 30 minuts que aniran augmentant en funció del que s'allargui el tall de via", que a les 20.40 hores continuava envaïda, segons Renfe.

Ha considerat "absolutament impossible" proporcionar un servei alternatiu per carretera a causa de les circumstàncies d'una situació --la invasió de vies-- que està totalment prohibida i sobre la qual no es pot tenir una previsió.

Renfe ha assegurat que és "inviable" donar cobertura en hora punta a les diferents línies d'Rodalies que poden resultar afectades, tenint en compte la gran dispersió d'aquesta afectació amb nombroses estacions intermèdies.

A més, fonts de Renfe han criticat la Generalitat perquè els Mossos d'Esquadra no han intervingut de moment: "Si sabien que s'envairien les vies, estan justificant que la gent les cort", han afirmat fonts de Renfe a Europa Press, que han deplorat que ni la policia catalana ni el titular del servei els estiguin recolzant.