La 27 edició de la 'Trobada d'Escoles en Valencià' se celebra a Alacant contra les retallades

Trobada D'escoles En Valencià
ESCOLES EN VALENCIÀ
Actualizado 25/5/2012 20:53:22 CET

ALACANT, 25 May. (EUROPA PRESS) -

La '27 Trobada d'Escoles en Valencià de la Marina Alta' --27 Trobada d'Escoles en Valencià-- tindrà lloc este dissabte a la localitat alacantina de Poble Nou de Benitatxell, i per a esta edició s'ha escollit el lema 'Sí al Valencià, No a les retallades', segons ha informat en un comunicat l'organització de l'esdeveniment.

El col·lectiu responsable de les jornades, Cappev Marina Alta, ha volgut transformar per a l'edició d'este 2012 la tradicional cercaviles en una manifestació per "l'escola pública, de qualitat i en valencià", en una mostra de la seua oposició a les retallades en matèria d'Educació plantejats pel Govern central.

El citat cercaviles començarà a les 17.00 hores, i partirà des de l'escola del poble. Alhora, després d'esta activitat, tindran lloc diferents tallers inclosos en el programa de la trobada, i les propostes del qual, de diferents temàtiques, ascendixen fins a més de 50 en la present edició.

De la mateixa manera, durant tota la jornada d'este dissabte, els carrers de Poble Nou de Benitatxell, a la comarca alacantina de la Marina Alta, acolliran diferents activitats i iniciatives d'animació infantil, mentre que a les 19.15 hores està previst el començament del 'Festival de la Cançó' en què diferents centres escolars del municipi han preparat temes musicals que s'exposaran a l'entarimat central instal·lat a este efecte.

Per la seua banda, i en horari de nit, a les 22.30 està previst que comencen les actuacions musicals dels grups 'Al tall', 'Aspencat' i 'Dubte', que actuaran en la setena edició del Festival Itinerant de Música en Valencià, per al que s'ha fixat entrada lliure.

colaboracio