ACS llança una OPA sobre Abertis de 18.600 milions per competir amb Atlantia

ABERTIS
EUROPA PRESS
Actualizado: miércoles, 18 octubre 2017 17:15

Ofereix 18,76 euros per títol i un bescanvi d'accions

MADRID, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

ACS, a través de la seua constructora alemanya Hochtief, ha llançat una OPA per la totalitat del capital d'Abertis valorada en 18.580 milions d'euros, amb la qual pretén competir amb la plantejada el passat mes de juliol per Atlantia, de 16.341 milions.

La constructora que presideix Florentino Pérez ofereix 18,76 euros per cada títol de la companyia d'autopistes i satèl·lits, preu d'un 13,6% per sobre del de 16,50 euros que planteja Atlantia.

La contraprestació d'ACS també és un 6% superior a l'actual preu de mercat d'Abertis, que se situava en 17,70 euros per acció i marcava així un nou màxim històric al moment en què la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va suspendre la seua cotització abans que es llançara la contraOPA.

Així mateix, Hochtief defensa que la seua oferta presenta una prima del 33% sobre el preu mitjà ponderat d'Abertis en els tres mesos anteriors al passat 13 d'abril, data en la qual va transcendir l'interès d'Atlantia per la companyia que posteriorment va materialitzar en l'OPA que va presentar al juny.

En la seua oferta, la filial d'ACS també ofereix, igual que l'empresa italiana, un bescanvi d'accions a raó de 0,1281 títols de nova emissió d'Hochtief per cada acció d'Abertis, si bé està limitat a un màxim de 193,53 milions de títols representatius del 19,5% del capital de la companyia.

'MACROAMPLIACIÓ' DE CAPITAL.

Quant al finançament de l'operació, Hochtief ha presentat la seua OPA amb un aval atorgat per JP Morgan per 14.963 milions d'euros, import equivalent a la part de l'oferta que es paga en efectiu, i afirma tenir línies de crèdit per uns 15.000 milions.

Per atendre el pagament en accions, Hochtief realitzarà una ampliació de capital de 3.670 milions d'euros, atès que emetrà una màxim de 24,79 milions de nous títols. En virtut d'esta operació, ACS veurà diluïda la seua actual participació del 71,7% a la firma germànica.

La constructora condiciona l'efectivitat de l'OPA a aconseguir un percentatge d'acceptació de com a mínim el 50% del capital d'Abertis i al fet que s'accepte tot el bescanvi d'accions que proposa, a més d'aconseguir les preceptives autoritzacions.

TRET DE LA 'GUERRA' D'OPA

Amb el llançament d'esta oferta, ACS obre amb Atlantia una 'guerra' d'Opes per fer-se amb Abertis, un procés que, donat els terminis previstos en la legislació espanyola, s'estendrà així uns mesos.

De moment, queda suspès el termini d'acceptació que ja s'havia obert sobre l'oferta de la signatura italiana fins que el supervisor aprove la plantejada este dimecres.

Amb esta operació, la constructora espanyola pretén arrabassar a la italiana Atlantia el grup Abertis, companyia de la qual ACS va ser cofundador juntament amb La Caixa i en la qual es va mantenir com a segon accionista fins el 2012.

CREAR UN LÍDER MUNDIAL COTITZAT A ALEMANYA

L'objectiu última d'ACS és fusionar Hochtief i Abertis en un nou 'gegant' mundial de construcció i gestió d'infraestructures, que tindria presència en quaranta països i als Estats Units i Austràlia entre els seus primers mercats.

La companyia resultant generaria ingressos de 24.800 milions d'euros, un benefici brut d'explotació (Ebitda) de 4.300 milions d'euros i sinergies d'entre 6.000 i 8.000 milions d'euros. No obstant això, deixarà de cotitzar a Espanya i només es negociarà a la Borsa alemanya de Frankfurt.

"Després de la reestructuració que Hochtief ha dut a terme en els últims anys, la fusió amb Abertis és el següent pas estratègic, atès que junts conformaran un grup d'infraestructures global i integrat únic", va indicar el conseller delegat d'Hochtief i ACS, Marcelino Fernández Verdes, en un comunicat.

"L'operació resultarà altament beneficiosa per a les dues empreses i totes les parts interessades", va garantir. "Hochtief i Abertis combinen activitats altament complementàries amb les quals es crearà un negoci que es reforçarà a si mateix, enfortirà el creixement i generarà un important valor", va afegir.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià