Artur Mas creu que l'Estat "ja ha perdut Catalunya"

Irene Rigau, Artur Mas, Joana Ortega
EUROPA PRESS
Publicado 26/9/2017 11:44:39CET

Homs creu que la sentència del Tribunal de Comptes és il·legal i que hi ha marge per a l'anul·lació

BARCELONA, 26 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que l'Estat "ja ha perdut Catalunya" i que amenaça i reprimeix per a evitar la celebració del referèndum d'este 1 d'octubre.

Ho ha dit en una entrevista en Rac1 este dimarts, en la qual també han participat l'exvicepresidencia Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, els quatre inhabilitats per la consulta del 9N i als quals el Tribunal de Comptes els exigeix el pagament de fiances.

Mas ha afirmat que la decisió té com a objectiu "destrossar les persones i les seues famílies" i s'ha preguntat si Espanya és un Estat de dret o un Estat policial.

Els quatre s'han reafirmat en la seua decisió d'impulsar la consulta del 9N i han reiterat que ho tornarien a fer encara sabent les conseqüències que s'han derivat i, en este sentit, Rigau ha pronosticat que les eventuals sentències pel referèndum de l'1-O seran similars a les del 9N.

HOMS: LA SENTÈNCIA UN DESPROPÒSIT

L'exconseller de la Presidència Francesc Homs ha considerat que la sentència del Tribunal de Comptes és "un despropòsit" però creu que existeix marge per a recórrer-la a instàncies europees i aconseguir una eventual anul·lació.

Així, ha afirmat que la sentència és "il·legal" des del punt de vista formal i ha afegit que està xafant els seus drets individuals.

CAIXA DE SOLIDARITAT

Han emplaçat la societat catalana a seguir realitzant aportacions a la caixa de solidaritat habilitada per les entitats sobiranistes per a poder fer front a les multes derivades per l'organització tant de la consulta del 9N com a les eventuals sancions que es deriven del referèndum de el 1 d'octubre.

Mas ha reconegut que sense este aportacions no podran fer front a la multa del Tribunal de Comptes però ha apuntat que les aportacions també hauran de servir per a "les conseqüències de l'1-O".

Este dilluns, les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium, van informar que han recaptat prop de dos milions d'euros per a la seua Caixa de Solidaritat, que ha de servir per a sufragar les accions de l'Estat contra l'independentisme que comporten penes econòmiques.

colaboracio