El BCE exigirà a la banca informar de tots els ciberatacs significatius

Ciberataque, virus informático, ransomware
PIXABAY
Publicado 19/6/2017 18:29:43CET

FRANKFURT (ALEMANYA), 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els bancs de la zona euro baix supervisió del Banc Central Europeu (BCE) hauran d'informar a la institució a partir d'este estiu de tots els ciberatacs "significatius" que pateixin, segons ha anunciat l'executiva del banc central i vicepresidenta del Consell de Supervisió, Sabine Lautenschläger.

"A partir d'este estiu, es requerirà a tots els bancs que supervisem directament informar de tots els incidents cibernètics significatius", ha declarat l'executiva del BCE.

L'anunci es produïx un any després que l'institut emissor duguera a terme una fase pilot per a l'establiment d'un marc d'informació de ciberatacs.

Així mateix, la banquera alemanya ha indicat que el BCE en el seu paper de supervisor té intenció d'emetre les seues expectatives com les entitats aborden els riscos informàtics (IT), la qual cosa contribuirà a establir una idea comuna sobre estes amenaces entre bancs i supervisors, així com a garantir un tracte harmonitzat.

"Això ens ajudarà a avaluar de manera més objectiva quants incidents es produeixen i com evolucionen les ciberamenaces, ajudant-nos també a identificar vulnerabilitats i errors comuns", ha afegit.

colaboracio