Berklee València complix cinc anys amb 1.500 alumnes formats i un 90% d'inserció laboral

Campus de Berklee València Campus
BERKLEE VALENCIA
Actualizado: lunes, 26 junio 2017 18:44

VALÈNCIA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

Més de 1.500 alumnes procedents de 71 països de tot el món i un 90% d'inserció laboral dels seus graduats són alguns dels nombres que llança el campus a València de Berklee College of Music --l'únic que la prestigiosa escola de música té fora de Boston (els Estats Units)-- i que complix cinc anys des de la seua obertura en la ciutat del Túria.

Berklee València celebra el seu primer lustre després d'una inversió en la seua activitat d'uns 30 milions d'euros i "un gran esforç encaminat a desenvolupar el talent i els valors dels alumnes i que està donant com a resultat que el 90% dels quals han passat per ací estan actius en la indústria de la música", ha asseverat la directora executiva de Berklee a València, María M. Iturriaga.

"Estes xifres són gràcies a la visió que dóna Berklee i a un departament que es dedica exclusivament a recolzar als estudiants per a la seua inserció laboral", assenyala Iturriaga, que apunta que "en una indústria sempre canviant com és la de la música, no solament són importants les habilitats tècniques, sinó també les socials".

La veritat és que Berklee València 'exporta' ja molts dels seus alumnes. Gran part d'ells torna als Estats Units --al voltant de la mitat dels estudiants són d'esta nacionalitat-- però també treballen a Europa o tiren arrels en la capital valenciana. "Esta és precisament una de les nostres fortaleses en estar situats a València, a Espanya i a Europa", fa notar la directora executiva.

I recorda alguns exemples dels 'èxits' de Berklee València en estos primers cinc anys de marxa. Un d'ells és el cas de Freddy Fuego, un antic estudiant del màster de Composició per a cinema, televisió i videojocs que ha participat en la gira d'Alejandro Sanz al trombó i cors. Altres exalumnes s'han decantat pel món del cinema, participant en bandes sonores de pel·lícules, i també s'han col·locat estudiants en empreses capdavanteres com Spotify.

A més, l''efecte Berklee' també deixa empremta a València, ja que "més de 40 alumnes que han vingut a estudiar ací s'han quedat desenvolupant una activitat professional". Són casos com els de l'Escola Yamaha o el centre d'arts per a xiquets i adults Playground, tots dos creats per jovesque han passat pel campus valencià.

"El fet que este campus porte el nom de la ciutat és un gran plus perquè exporta la marca València per tot el món", ha fet notar Iturriaga, que ha agregat que els resultats obtinguts durant estos cinc anys demostren que l'elecció de la capital mediterrània per a instal·lar la seu fora de Boston de Berklee va ser encertada.

VOLUNTAT DE PERMANÈNCIA

Per açò, la directiva ha expressat, en declaracions a Europa Press amb motiu del cinqué aniversari del campus, la voluntat de la institució de perllongar la seua permanència a València a llarg termini. En este sentit, ha recordat que ara mateix hi ha amb la Generalitat "un contracte que acaba dins de cinc anys".

"Estem parlant amb l'administració per a allargar este contracte i espere que arribem a un acord al més prompte possible perquè els nostres temps de planificació són amb molta antelació" i enguany 2017 "ha de ser "clau per a poder tancar l'acord".

La directora executiva ha assenyalat que el que necessita Berklee per a continuar la seua estada és que l'administració oferisca una fórmula similar a l'actual i ampliar el termini.

Per a celebrar les "fites" assolides en els seus primers cinc anys d'història, el campus organitza enguany diverses activitats amb la vocació d'implicar a diferents col·lectius de la capital de la comunitat valenciana, entre ells, un concurs obert a artistes plàstics per a transformar la seua biblioteca en una peça d'art mural de la mà del francés Paul Loubet, triat guanyador de la convocatòria amb el seu projecte 'Jazz', destaca l'entitat en un comunicat.

Així mateix, tindrà lloc una reunió d'antics alumnes que atraurà músics, compositors, productors, creadors i gestors de la indústria musical de tots els racons del món a València el pròxim 8 de juliol, data en la qual tindrà lloc el concert de graduació La Nit de Berklee, organitzat en col·laboració amb Ciutat dels Arts i els Ciències i obert al públic de forma gratuïta, que l'any passat va congregar a més de 4.000 persones enfront de l'Hemisfèric i que en esta ocasió explicarà a més amb un convidat de luxe, el guitarrista John McLaughlin, qui a més rebrà un Doctor Honoris causa el 10 de juliol durant la cerimònia de graduació de 2017 en l'Auditori del Palau dels Arts Reina Sofia.

Eddie Gómez i Plácido Domingo van rebre este mateix reconeixement en 2013 i en 2014 respectivament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià