Càceres s'imposa a València com a capital espanyola de la Gastronomia 2014

Cáceres, Capital Española de la Gastronomía
CAPITAL ESPAÑOLA DE LA GASTRONOMÍA
Actualizado: viernes, 17 octubre 2014 16:24

MADRID/VALÈNCIA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

El jurat del guardó Capital Espanyola de la Gastronomia, reunit este divendres a Madrid, ha elegit Càceres com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2014 en un acte celebrat al Palacio de Fernán Nuñez a Madrid.

La capital de Càceres s'ha imposat a les candidatures de València, Lugo (Galícia), Osca (Aragó) i Cartagena (Múrcia), pel que succeirà a Vitòria, que ostenta el títol durant el present any.

L'anunci s'ha realitzat este matí al saló del Palacio Fernán Núñez, a Madrid. El nom ha estat revelat pels xefs que van aconseguir els recórds Guiness amb el Botifarró més llarga del món i la Truita més gran del món, els cuiners Roberto de Silva i Senén González.

Càceres ha comptat amb el suport del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat (GCPH) d'Espanya, compost per una quinzena de localitats, la Federació de Municipis i Províncies d'Extremadura (Fempex) o el president del Govern regional, José Antonio Monago, entre d'altres.

"Els turistes que visiten la capital de Càceres, a més de gaudir de la gastronomia en establiments reconeguts per guies prestigioses, amb certificacions de qualitat, poden acostar-se a les diferents comarques de Càceres i de la regió, per a conèixer l'origen dels productes, participar en festes i esdeveniments, podent descobrir tota la cultura relacionada amb la gastronomia", ha declarat l'alcaldessa de la ciutat, Elena Nevado al presentar la seua candidatura.

BINOMI, TURISME I GASTRONOMIA.

En este sentit, ha afirmat que cada vegada són més les persones atretes pel turisme gastronòmic i ha afegit que la consecució d'este títol suposaria una promoció "molt important" tant per a la ciutat com per a la província i la regió.

Així, entre els fins principals d'esta distinció es troba la consolidació de la gastronomia i la cuina espanyola com un actiu important en el sector del turisme pel foment de l'activitat econòmica, pel seu valor cultural i per l'acostament de les persones.

A més, busca promocionar l'oferta gastronòmica de la ciutat elegida com destí qualificat de turisme, tant a nivell nacional i internacional, contribuint igualment a la difusió i promoció dels productes agroalimentaris originaris del territori amb Denominació d'Origen (DOP) Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i Especialitats Tradicionals Garantides (ETG).

Finalment, pretén promoure i incentivar un programa d'actes i esdeveniments gastronòmics per a difondre l'oferta i atreure a més visitants, així com proposar accions, iniciatives i activitats per a l'increment del turisme receptiu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià