CCOO PV i UGT PV canvien el recorregut de la manifestació pel finançament per a no acabar davall de la seu del PPCV

Els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez
EUROPA PRESS
Publicado 19/9/2017 19:23:35CET

VALÈNCIA, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats CCOO PV i UGT PV han decidit canviar el recorregut inicialment proposat per a la manifestació del 28 d'octubre en defensa de la reforma del finançament --que anava a discórrer des de la plaça de Sant Agustí a la plaça d'Amèrica, passant pel carrer Colom-- per a evitar concloure davall de la seu del PPCV i "no donar cap tipus d'excusa" i que puga sumar-se tothom a eixa marxa reivindicativa.

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts sindicals, que han precisat que encara no se sap en quin punt acabarà la marxa i han recordat que es va triar la plaça d'Amèrica com a punt final perquè és ací on tradicionalment acaben les manifestacions convocades pels sindicats, com la de l'1 de maig, mentre que és el PP el que "s'acaba de canviar de seu" a esta plaça.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha sigut molt crítica este matí amb l'elecció d'esta plaça per al final de la manifestació en considerar "indignant" que concloguera davall de la seua seu, un fet que tampoc ha agradat al PSPV, el subsecretari general del qual, Manolo Mata, ha assegurat que no li pareixia bé i avançava que no signaria una convocatòria en eixos termes perquè no és una manifestació "contra ningú".

"Veu per què no podíem anar? Estava viciat, s'han carregat la unitat", ha prosseguit Isabel Bonig, que ha indicat que esta manifestació és "claríssimament contra el PP". La Plaça d'Amèrica, ha incidit, no és "un lloc emblemàtic de la ciutat", i ha afegit: "Si eixa era la forma de persuadir al PP perquè acudisca, ja els va donar que no".

Fonts de CCOO PV han assenyalat a Europa Press després d'estes declaracions que els arguments de Bonig són "excuses retòrcer per a no sumar-se a la manifestació".

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que esta "no hauria de ser una manifestació contra ningú" perquè "el camí és defendre l'interés general dels valencians"

Manolo Mata ha recalcat que "açò no és un escratxe" i que el PSPV anava a fer "el possible per que no acabe cap manifestació en la porta de la seu del PP". Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha criticat "les ànsies de protagonisme immenses" de Bonig i del PP i ha recordat que les manifestacions que convoquen els sindicats acaben en la Plaça d'Amèrica: "El que ha canviat de seu ha sigut el PP, són ganes de protagonisme, de trobar excuses barates per a no sumar-se".

colaboracio