César Sánchez (PP) parla de "triomf" per la suspensió del Plurilingüisme i proposa el Consell un pacte en Educació

César Sánchez rie, este dimecres, després d'anunciar la suspensió del Plurilingü
EUROPA PRESS
Actualizado: miércoles, 24 mayo 2017 18:49

ALACANT, 24 May. (EUROPA PRESS) -

El president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, s'ha congratulat este dimecres de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de suspendre cautelarment l'aplicació del decret de Plurilingüisme, elaborat per la Conselleria d'Educació, i ha assegurat que és un "triomf de la llibertat dels pares a triar l'educació dels seus fills".

Així, ha proposat la seu de la Diputació per a tancar un pacte sobre Educació a nivell autonòmic "per a eixe debat i participació ciutadana, comptant amb tots".

"És un triomf de la Diputació d'Alacant en la defensa dels interessos i la identitat de la província", ha manifestat als mitjans després de mantindre una trobada amb el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

"No es pot construir una societat solament mirant el que ens separa, sinó mirant el que ens unix i el que tenim en comú", ha opinat Sánchez, que ha puntualitzat que "no es pot construir una societat atacant la realitat sociològica d'un territori. D'una província que és castellanoparlant i valencianoparlant".

Així mateix, ha considerat: "No es pot atacar una llengua, l'espanyola, parlada per més de 500 milions de persones en el món".

Per açò, ha proposat al Consell "un pacte per l'educació valenciana" i ha oferit la Diputació d'Alacant com a lloc de trobada "per a eixe debat i participació ciutadana comptant amb tots".

Sobre este tema, ha atribuït al Consell que "els majors atacs d'imposició, d'opressió i de decret" s'han realitzat contra la província, i ha acusat l'Executiu autonòmic que "no parla, imposa".

César Sánchez ha posat com a exemple els decrets de turisme i esports "i ara ho han fet en matèria d'Educació". "Els propose la seu del Palau de la Diputació perquè es puga residenciar ací el procés de participació ciutadana, l'escolta activa a la societat civil i també el debat i el futur acord que necessitem la societat valenciana, que afecta a la província d'Alacant en el futur", ha agregat.

Ha insistit que "no es pot canviar un model de societat a força de decrets, d'imposicions, d'opressió i de falta de llibertat, en menys de dos anys". I ha opinat: "No és el model que volen els valencians. Volen construir una societat valenciana junts; posant en comú el que ens unix i el que tenim en comú per a construir el matí. No única i exclusivament mirant el que ens separa al llarg de la nostra història".

Finalment, ha afirmat que "el senyor (Ximo) Puig i la senyora (Mónica) Oltra --president i vicepresidenta de la Generalitat-- viuen en el passat, amb debats vuitcentista i no s'han donat compte que la societat valenciana ha avançat i mira al futur d'una altra manera".

"Amb diàleg, participació i optimisme; mirant la importància que té formar# part d'un país que parla el castellà amb més de 500 milions de parlants en el món i amb la identitat que tenim en la nostra terra del valencià i amb l'oportunitat que suposa que l'anglés siga una tercera llengua que òbriga oportunitats als nostres joves", ha afegit.

RECURS

La Diputació va presentar un recurs contra el decret del conseller, Vicent Marzà, a principis del mes d'abril. El portaveu i diputat de Presidència de la corporació provincial, Carlos Castillo, va detallar que se sol·licitava la suspensió cautelar del decret, que va entrar en vigor al febrer i que en la pràctica començaria la seua aplicació a partir del pròxim curs.

La corporació provincial considerava que esta norma del Consell "discrimina greument" a part de l'alumnat i vulnera la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) "en obviar les zones d'exempció" que expressament inclou eixa llei.

Així mateix, va raonar que el decret omet, al seu paréixer, el deure "evitar qualsevol discriminació per motiu lingüístic" pel que "vulnera" els articles 14 i 9.2 de la Constitució en discriminar "greument" els alumnes escolaritzats predominantment en castellà --nivell bàsic--, en impartir menys anglés i no acreditar-ho enfront dels quals ho fan majoritàriament en valencià.

Castillo va asseverar que la Diputació d'Alacant se sentia "legitimada" per a presentar el recurs per a defendre l'interés general de la província.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià