El cinema valencià desembarca en la Secció Oficial amb 'El arca de Noé' d'Adán Aliaga i David Valero

Una escena de 'El Arca de Noé', de Adán Aliaga y David Valero
EUROPA PRESS
Actualizado: lunes, 20 octubre 2014 18:04

VALLADOLID/VALÈNCIA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El cinema espanyol desembarcarà este dimarts en la Secció Oficial de la 59 Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci) amb 'El arca de Noé' dels realitzadors alacantins Adán Aliaga i David Valero, producció que competirà per l'Espiga d'Or, màxim guardó del festival.

Interpretada per Fran Gomis, Miguel Chillón i Alicia Santonja, 'El Arca de Noé' viatja al futur, en concret a l'any 2020, i al mig de la major crisi global que mai hi haja conegut el planeta, es deté en les històries de Paco i Miguel.

Es tracta de dos guardes de seguretat treballen des de fa huit anys en una enorme fàbrica tancada on mai han intercanviat paraula, sol els torns, i un dia, després de ser acomiadats, decidixen construir una màquina per a viatjar a altres mons.

Adán Aliaga va néixer a Alacant el 1969 i ha fet estudis audiovisuals al taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant; es va formar en Direcció Cinematogràfica al CECC i es va diplomar en Història i Estètica de la Cinematografia per la Universitat de Valladolid.

A partir de 1995 ha fet els seus primers curts i a final dels 90 va treballar com a realitzador de publicitat i documentals; el 2006 va estrenar la seua primera pel·lícula, 'La casa de mi abuela', que va participar en la 51 Setmana dins de la Spanish Cinema, i en 2009 el seu segon llargmetratge, 'Estigmas', es va alçar amb el Premi Pilar Miró al Millor Nou Director.

Per la seua banda, David Valero va nàixer en Sant Vicent del Raspeig en 1977 i, autodidacte, als 12 anys va gravar el seu primer curt, al qual va continuar una vintena més als quals crida 'Trabajos de aprendizaje'. Des d'aleshores realitza videoclips, publicitat, ficció i documental.

El 2007 va estrenar el seu primer curtmetratge rodat en 35 mil·límetres, 'Niños que nunca existieron', i el 2010 va gravar el curt documental 'El día que yo me muera', al qual el 2011 va continuar el curtmetratge 'Los SuperMartínez'.

En 2012 va debutar en el llargmetratge amb 'Los increíbles' i, a més, treballa en el món de la publicitat amb la seua empresa Kamestudio; en 2014 va codirigir al costat de Rafael Calvo i Xosé Zapata el llargmetratge de ciència-ficció 'Linko'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià